✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

St. Hippolyt

St. Hippolyt er et tysk fodermærke, som blev etableret i 1988 af tyskeren, Bernd Ebert. Virksomheden har fra begyndelsen stræbet efter, at producere hestefoder med naturen, som inspiration, og anvender filosofien ”at fodre som naturen selv”. Hestene skal have adgang til de næringsstoffer, de har behov for, som resulterer i afbalancerede, velfungerende, og livsglade heste. St. Hippolyt er én af de førende producenter indenfor hestefoderbranchen, og tilbyder foder uden for højt sukker- og stivelsesniveau.

Hos Horsepartner forhandles et udvalg af tilskudsprodukter, foder, vitaminer, og mineraler fra St. Hippolyt. For flere spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail. 

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

St. Hippolyt foder

St. Hippolyt producerer hestefoder efter filosofien ”at fodre som naturen selv”. Hesten skal være afbalanceret, og velfungerende med en tilrettelagt foderplan med foder uden for højt sukker- og stivelsesniveau.

Foder fra St. Hippolyt sikrer hesten får de næringsstoffer, den har brug for samtidigt med den opretholder sundhed, og arbejdsglæde. Alle produkter er produceret med den nyeste viden indenfor hestefodring, og udviklet med naturen som forbillede. St. Hippolyt arbejder tæt med biologer, dyrlæger, agronomere, og hesteejere for at finde den bedste kombination til fodring af heste som sikrer hestens behov er dækket.

Alle St. Hippolyt's produkter er udviklet med en mere bæredygtig tilgang end hvad der før har været set indenfor hestefoderbranchen. 

Bæredygtig produktion

St. Hippolyt blev etableret i 1988 af tyskeren, Bernd Ebert. Nogle få år efter at St. Hippolyt blev etableret var Bernd Ebert en af de mest innovative producenter indenfor hestefoderbranchen, med en mere bæredygtig tilgang, end hvad der før har været set.

St. Hippolyt tager hensyn til naturen ved at have deres eget kraftværk til produktion af strøm og genindvinding af overskudsvarme på basis af biologiske råvarer. På denne måde, er det muligt at fremstille foderet fuldstændigt CO2 neutralt, og kunderne kan med god samvittighed handle hos St. Hippolyt, hvor de bidrage til at passe på kloden.

 

Foder til alle typer af heste

Hvorfor skal jeg vælge at fodre med St. Hippolyt?

Du skal vælge foder fra St. Hippolyt, hvis du ønsker, at din hest bliver fodret med naturlige råvarer og næringsstoffer, som dækker hestens behov. Det er hesteejernes ansvar, at hesten får de nødvendige næringsstoffer, mineraler, vitaminer m.m. som hesten har brug for. St. Hippolyt er et godt bud til valg af foder uanset hvilken hesterace eller disciplin du rider. De har et stort udvalg af foder, tilskud samt vitaminer og mineraler. 

Hvor meget skal min hest have at spise?

Mængden af foder afhænger meget af racen og størrelsen på hesten. De store heste skal selvfølgelig have mere at spise end små heste. Den anbefalede mængde af grovfoder er ca. 2 kg. pr. 100 kg hest. Mængden tilpasses efter hesten og dens foderstand. Det er vigtigt, at hesten får rigeligt af grovfoder, som sikre hestens behov for fordøjelige fibre og sikre en sund fordøjelseskanal.

Din hest skal først og fremmest have godt grovfoder at spise. Det kunne eksempelvis være græs, hø, wrap eller lucerne. Derudover skal hesten dækkes ind med mineraler og vitaminer. Heste behøves som udgangspunkt ikke, at få kraftfoder, hvis ikke de er i ridning. Hvis de bare skal vedligeholdes, kan vitaminer og mineraler dække deres almen behov. Dog kan det være en god idé, at kigge på kraftfoder, hvis ikke hesten for de næringsstoffer, den har brug for, igennem grovfoderet. Heste i hårdt arbejde, kan have behov for at dækkes ind med mere end hvad de tildeles igennem grovfoderet. 

Hvorfor får heste mavesår?

Mavesår opstår, når mavesyren skvulper op og ætser steder i mavesækken. Årsagen til mavesår er ofte foderrelateret. En hest danner mavesyre hele døgnet rundt. Hvis hesten går i mange timer uden fodringer, så producerer hesten ikke syre nok i maven og så kan der opstå en kraftig syrepåvirkning af mavesækken. Her bliver maveslimhinden irriteret og rød, hvilket vil ende ud i sår. Derfor skal en hest helt ikke gå uden grovfoder i over fire timer eller arbejde på tom mave. Hvis hesten ikke har afgang til grovfoder inden ridning, så er det en god idé, at give hesten et par håndfulde. 

Hvordan fodrer jeg min hest med mavesår?

Både ved forebyggelse af mavesår, og hvis din hest har mavesår, så skal du undgå korn samt foder med et højt stivelsesindhold. Derudover skal hesten fodres med jævne mellemrum. Hvis hesten ikke bliver for trivelig, må den få grovfoder ad libitum. Hvis du tror din hest har mavesår, skal du selvfølgelig konsultere med dyrlægen først. 

Et godt produkt fra St. Hippolyt er kraftfoderet Equigard. Det er velegnet til heste, som har mavesår, nøjsomme heste eller heste med stofskifteproblemer. Det er en foderblanding til heste, som har behov for en særlig kornfri fodersammensætning, som indeholder lavt stivelse- og sukkerindhold.

Hvordan fodrer jeg min nøjsomme hest?

Der er forskellige typer af foder, som fungerer til den nøjsomme hest. Du kan selvfølgelig prøve, at skære lidt ned i grovfoderet, men husk, at hesten stadig skal have den nødvendige mængde af grovfoder, så den opretholder foderstand og undgår mavesår!

Hos Horsepartner forhandler vi Equigard og Hestamix Light Energy, som er fodersammensætninger, som er velegnet til de nøjsomme heste. Her er der reduceret sukker- og stivelsesindhold, samtidigt med de indeholder vitaminer og mineraler af højeste naturlige kvalitet.

Hvordan fodrer jeg min gamle hest?

Vi ønsker at passe på og værne om vores ældre heste, så de selv på deres gamle dage, skal have det godt. Vi forhandler NaturMüsli Senior til de ældre heste, hvor der er brug for lidt ekstra. Denne foderblanding er til seniorhesten, og er fyldt med letfordøjelige fibre, velsmagende råvarer samt urter, olier og havalger.

Hvilken Müsli skal jeg vælge til min hest?

Vi har et stort udvalg af forskellige typer af Müsli til din hest! Hvilken type müsli du skal vælge afhænger af hestetype, stand på hesten og alder. Men her hos Horsepartner kan du finde fodersammensætninger til alle slags heste eks. den ældre hest, den nøjsomme hest, specialracer og foder til heste i intensiv træning.

 

Mash

Hvorfor give hesten mash?

Mash anvendes for flere forskellige formål b.la. for at give hesten mere væske i sommerperioden eller som et ekstra lækkert måltid til hesten. Mash kan også gives for at skjule tilskudsfoder eller medicin, så hesten nemmere optager det.

Hvordan laver man mash til hesten?

Mash laves ved at tage en spand, hvor man hælder den ønskede mængde af mash i og derefter dosere med vand.  

Hvor meget mash skal min hest have?

St. Hippolyt Glux-mash og Irish mash kan gives 1-3 gange om ugen, men mindre mængder kan sagtens gives dagligt. Her anbefales det at give 70-200 gram mash pr. 100 kg. hest. Det blandes med ca. 1.5-2 gange så meget vand.

Hvor lang tid skal mash stå?

Hvis mashen fra St. Hippolyt gives med lunt vand skal det stå i 15 min, men hvis det i sommertiden gives med koldt vand, så skal blandingen stå i ca. 30 min før det må gives til hesten.

Hvilken mash skal jeg vælge til min hest?

St. Hippolyts glyx mash er mashen til alle hestetyper. Det er en mash fyldt med fibre, og er god til heste, som har brug for en mash, som er særligt skånskom for maven, og lav på simple kulhydrater.

St. Hippolyts Irish Mash er producentens originale mash! Den er god til at skabe balance og stabilisering i hestens fordøjelseskanal, som samtidigt er velsmagende. Denne mash kan gives i forbindelse med hård træning eller til hoppen efter foling.

 

Tilskudsfoder til heste

Indholdsstoffer som er i hestens grovfoder dvs. græs, wrap, hø eller lucerne, kan ikke alene dække hestens behov for vitaminer og mineraler. Derfor er det vigtigt, at tilføje det til hestens foderplan. Enten skal du finde et kraftfoder, som dækker alle hestens behov eller et vitamin / mineral tilskud.

St. Hippolyt har et stort sortiment af tilskudsprodukter til din hest! Hos Horsepartner forhandles et udvalg af deres produkter, nogle af produkterne kan du læse mere om nedenfor.

B.la. forhandles stofskifteproduktet, Glucogard, som hjælper mod ubalance, og mangler hos hesten fx overvægt, ustabilt blodsukker m.m. Glucogard kan enten gives som en kur eller være en fast del af hestens fodring efter behov.

Er din hest træt eller har svært ved at tabe pels i årstidskiftene? 

Et af St. Hippolyt’s mest populære produkter er Microvital. Microvital er perfekt til hestene i overgangsperioderne! Dette produkt gives som en kur, når hestene skifter pels, restitution eller er i hårdt arbejde. Microvital giver synlige resultater på alle heste, og er lidt af en mirakel-kur, hvis du spørger os. Det indeholder rigtig mange gode stoffer b.la. zink, kobber, mangan, ølgær, mineraler m.m.  

Er din hest i hård træning?

Mange heste i sporten træner intensivt flere gange om ugen, og har derfor brug for restitution af muskler, led og sener. Ligesom med sportsfolk, som tager tilskud, har heste som er i øget belastning behov for at få tilskud andet sted fra end deres daglige kost. St. Hippolyt’s Vitamin E + Selen beskytter organismens celler ved øget belastning i forbindelse med sport eller stress. Tilskudsfoderet kan også gives hvis hesten mangler selen- og vitamin E.

Forebyggelse og behandling af sand i tarmen på hesten?

Mange heste står på jord- eller sandfolde, hvor nogle heste har tendens til at pille i sandet, så de får det videre ned i tarmen. Men også når hestene går på græs, kan de med græsset få jord med ind i tarmsystemet, som kan føre til sandkolik eller for meget jord/sand i tarmen. Et produkt, som Linustar fra St. Hippolyt kan anvendes hele året rundt, og forebygge eller afhjælpe sand i tarmen. Linustar er et tilskud, som indeholder crackede gule hørfrø, som udskiller en slim, når de kommer i kontakt med vand eller fordøjelsesvæsker, og hermed opløser sandet ud med afføringen.  

Er din hest stresset eller nervøs?

Mange heste bliver stresset ved flytning, uroligt staldmiljø, spændinger i kroppen, stævner m.m. Heste viser oftest ikke tydelige tegn ved stress, men kun små ydre tegn. Stress påvirker hele kroppen, og derfor er det vigtigt, så hurtigt som mulgit, at finde en løsning på problemet, så du igen får en hest som trives.

En løsning på en stresset hest kan være fodertilskuddet fra St. Hippolyt, Anti-stress Kraüterpellets, som er en urteblanding som er god til urolige, stressede eller nervøse heste. Nogle af ingredienserne er b.la. beroligende urter, baldrian, passionsblomst, humle, melisse, lavendel m.m. som er med til at bidrage til et stabilt nervesystem for hesten. Herudover er der også de velkendte ingredienser, magnesium og B-vitamin, som beroliger hesten. Dette produkt anvendes i 2-4 uger for at opnå den optimale effekt!

Længerevarende stress kan også føre til mavesår hos heste, men korrekt fodring og tilskud, kan mindske risikoen for mavesår.

Hvordan får min hest bedre hove?

Et godt fundament for til hesten er gode hove. Det er hovene som giver din hest mulighed for at bevæge sig optimalt i træningen eller på skovturen. Din hest får stærkere hove samt større hovvækst ved brug af St. Hippolyt, Biotin hoof mixture. Dette produkt fremmer dannelsen af nyt hovhorn og hovvækst. Det er et biotintilskud til heste, og er rig på b-vitaminer, vitaminer, ølgær aminosyrer og sporstoffer, som zink og selen m.m.

Bedste vitaminer til heste

Udover at tilbyde en masse tilskudsprodukter, så byder St. Hippolyt også på to mineral- og vitaminblandinger. Sempercube mineraler er perfekt, at give om sommeren, når hesten er kommet på græs. Så den bliver dækket ind med vitamin- og mineraltilskud ved siden af det gode græs. Denne blanding er i godbidsform, som er nemt at give ud på folden. Gemüse-Kräuter Mineralien er en multivitamin til helårsbrug, som indeholder de essentielle mineraler, sporstoffer, vitaminer, aminosyrer, som dækker hestens behov.

 

Heste med hudproblemer

St. Hippolyt har udviklet en linje, Heste Mix, med fokus på specialracerne og de nøjsomme racer. Linjen fås med Classic, Müsli og Light energy, alt afhængigt af hvad din hest mangler samt hvilke udfordringer der skal tages hensyn til.

  • Classic anvendes både til heste med hudproblemer, ungheste og heste i genoptræning. Men også heste der skal have en stabil energi hele dagen, som ikke bygger på sukker og stivelse.
  • Müsli er velegnet til heste, som yder lidt mere i dagligdagen og har behov for flere vitaminer og mineraler.
  • Den sidste, Light Energy, som navnet beskriver, er lavere på energi, sukker og stivelse. Denne foderblanding er til den nøjsomme hest, som stadig skal dækkes ind med diverse vitaminer og mineraler.

Alle produkterne understøtter hud, pels, og hove, samt er velegnet til specialracer med hudproblemer.

 

Vedledning til St. Hippolyt produkter

For flere spørgsmål eller vejledning omkring St. Hippolyt's produkter kan du kontakte Horsepartner på mail: info@horsepartner.dk eller tlf: 71967180.

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom