✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 71967180

Stangbid

Islandske stangbid med både korte og lange stænger - Udelt, 2- delt og 3- delt.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Stangbid

Islandsk stangbid er et bid med stænger i siderne, der giver udveksling. Det Islandske stangbid stammer fra det 16. århundrede, men blev først i 60`erne blev det udbredt i Europa. Stangbidet anvendes i dag oftest til stævner, hvor der konkurreres i gangarter. Et stangbid fås med udelt, 2-delt eller 3 delt mundstykke.

Et stangbid er i princippet en kombination af en Kandat og et klassisk trensebid. Selve munddelen kan fås i mange udformninger, med eller uden tungefrihed, delt elelr udelt mm. Samtid er der stor forskel på om bidene er med korte eller lange stænger. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, men har naturligvis forskellige indvirkninger. 

Som stævnebid er det vigtigt at man løbende tjekker op på om ens bid er godkendt hos FEIF, da disse regler løbende ændres. 

Er du i tvivl om hvilket stangbid der kunne være det rigtige valg for dig, så kontakt os gerne, vi hjælper altid gerne med råd og vejledning.

 

Hvad er et Stangbid?

Et stangbid er defineret ved at være forsynet med stænger i stedet for eks. ringe. Dermed skal man bruge mindre tøjlesignal, for at komme igennem med signalet.

Stængernes længde og "tyngde" variere fra bid til bid, lige som selve bidet variere. 

Du kan dermed få et stort udvalg af stangbid, i mange forskellige kombinationer, så som:

  • Stangbid med tungefrihed
  • 2 delt stangbid
  • 3 delt stangbid
  • Stangbid i titanium
  • Stangbid med korte stænger
  • Stangbid med lange stænger

Og alle disse typer af stangbid kan derudover kombineres alt efter hvorledes man ønsker. 

Det er vigtigt at man indne køb af stangbbid gør sig nogle tanker omkring, hvad ens hest trives bedst på af typer af bid. Heste er meget forskellige og mens nogle heste foretrækker et 3 delt bid med tungefrihed, så foretrækker andre et udelt bid osv. 

Vælger man et stangbid med lange og tunge stænger, ligger bidet lidt mere tyngde i munden på hesten. Og pres yder modpres ved heste, så dermed, vil du opleve at de fleste heste vil løfte sig mere på den type bid, end tilfældet er med et let titaniums bid med orte stænger.

 

OBS. Få altid tjekket tænderne på din hest regelmæssigt, da tandspidser og andet ken være meget smertefuldt og generende for hesten.

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom

Få 10% på dit første køb!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på dit første køb (gælder ikke i forvejen nedsatte varer) & vi lover dig at vi kun sender få og relevante mails.
Tak - du er nu tilmeldt