✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Sadelprøvning

Sadelprøvning med Tølthester, Eques, Karlslund & Hrimnir.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

  Book Sadelprøvning

  Vi tilbyder sadelprøvning i Jylland og på Fyn. Såfremt der er interesse i sadelprøvning på Sjælland eller andre øer, så kræver det dog at der samles 5 -7 kunder.

  Såfremt du ønsker at booke en sadelprøvning eller høre nærmere, så send os gerne en mail her:

  Send mail

   

  Bestil en Sadelprøvning

  Når man er på jagt efter en ny sadel, kan det virke som en næsten uoverskuelig opgave. For det første at finde frem til det mærke, model og type man tænker kunne passe. Men dernæst også hvad der i grunden vil passe til ens egen hest. 

  Samtidig er et sadelkøb en relativ dyr fornøjelse og mange er derfor bange for at komme til at lave en fejlinvestering - og det kan vi godt forstå. Derfor gør vi alt hvad der står i vores magt, for at guide og hjælpe dig godt på vej til at finde den helt rigtige sadel.

   

  BOOK Sadelprøvning>>

   

  Hvordan foregår en sadel prøvning?

  Du kontakter mig (Anne Mette) og så laver vi en aftale omkring tidspunkt og sted for sadelprøvningen. Enten kan det foregå hjemme hos dig, eller så kan du også til enhver tid komme her i butikken og medbringe din hest. Vi har både dressur og ovalbane, hvor du kan afprøve sadlerne. I forbindelse med denne snak, kommer vi igennem dine tanker omkring sadler, dine erfaringer med den pågældende hest og evt. budget mm. På den måde kan jeg bedst muligt pakke bilen med de modeller der matcher dine ønsker og tanker. 

  Sadelprøvning

   

  Sadelprøvningen:

  Vi starter altid med at kigge på din hest, for herved at finde frem til hvilken modeller der vil kunne være passende til den. Denne observation kombinere vi med dine ønsker og behov, for herved at komme så tæt på dine ønsker fra starten, som muligt. 

  Jeg tilpasser sadlen (eller de sadler) du skal prøve med korrekt kopfjern (og tommer naturligvis). Herefter montere vi sadlen med enten dit eget udstyr eller med noget af vores. Og så er det ellers din tur til at komme i sadlen og få afprøvet om det nu også kan leve op til dine forventninger. 

  En sadelprøvning tager ca. 1 1/2 time.

   

  Pris for sadelprøvning

  Hvis mit besøg ender med køb af sadle, er besøget gratis, ellers koster det 500 kr. (+ kørsel)

  Det er vigtigt for mig at jeg på forhånd ved om du er på udkig efter ny sadel, da jeg ikke forhandler brugte sadler. Jeg kan i visse tilfælde godt tage en brugt sadel i bytte, såfremt det er en model/type som jeg forhandler.

  Ønsker du ikke at tilkøbe ny sadel, men ønsker min hjælp til at få tjekket din nuværende sadel, kan dette også lade sig gøre. Dette er dog kun gældende på de sadelmærker jeg køre med, altså Tølthester, Eques, Hrimnir og Karlslund. Et sadeltjek koster ligeledes 500 kr. dog kommer der kørsel oven i.

  Kørselstakster:

  Region Nord 150 kr.

  Region midt 250 kr.

  Region syd og Fyn 350 kr.

  (Der betales kun 1 x kørsel pr. stald, så den kan splittes mellem flere)

   

  BOOK Sadelprøvning>>

   

  Hvilken sadler har vi med på sadelprøvning?

  Vi har et bredt udvalg af sadler i vores sortiment og det kan variere lidt i hvilken sadler der er med på vores ture. Vi prøver altid at have nogle forskellige sadler med, men er der en specifik sadel du har særlig interesse i, så kontakt os gerne, så vi er sikre på at vi har netop den med. Vi har dog altid et blandet udvalg af Tølthester, Karlslund, Eques og Hrimnir sadler med i bilen.

  Hvordan skal en Islænder sadel ligge?

  Som udgangspunkt skal en Islænder sadel ligge som alle andre sadler - nemlig korrekt, således hesten får størst mulig trykfordeling, således hesten ikke udsættes for uhensigtsmæssig tryk og overbelastning. Og sadlen skal ligge i vatter, således rytteren opnår optimal balance og stabilitet. 

  Og til det sprængende punkt...... Anlægsflade på Islændere!! En sætning der i det sidste årti har fyldt meget i vi flestes munde. Og hvordan måles anlægsfladen så?

  Nogle vil mene at det er på tværs af panelen (skråt mål), andre at det er bommen (inde i sadlen), andre igen, at man skal kigge på den enkelte sadel og følge selve den del af fladen der ligger mod hestens ryg. Uanset mening og holdning, så må sadlen aldrig blive for lang, men modsat er det bestemt heller ikke at foretrække at den bliver for kort. 

  Så det rigtige svar er..... Anlægsfladen er korrekt når.... den er lige akurat er så lang, som den enkelte hests ryg tillader. Da vi således sikre størst mulig bæreflade! Og når det er sagt, så er det også ganske væsentligt at rytterens bagdel kan være i sædet, uden at komme til at ligge på bagsvidsken - for så er det at vi opnår forkert tryk, som virkelig kan skade vores heste.

   

  Så for at bedømme om anlægsfladen er korrekt på den enkelte hest - bliver man nød til at se den enkelte sadel på den enkelte hest! Panelerne på sadler er bygget forskelligt og sadler er stoppet forskelligt - derfor kan man ikke bedømme en sadel ud fra et mål!

   

  Men et punkt der også fylder meget (hos mig i hvert tilfælde), er selve den bæreflade vi tilbyder vores heste. Jeg har efterhånden set rigtig mange heste, hvor ejeren i god tro, har stået med en hest hvor sadlen er gledet frem og så har de forsøgt at afhjælpe problemet med en gelpad med front løft. Og JA JEG HAR bestemt også gjort det FLERE GANGE OG IGENNEM FLERE ÅR!!! Så hør mig ikke som hellig - jeg er blot blevet klogere. Og den viden vil jeg så frygteligt gerne dele ud af. For hvad sker der (OFTEST) når vi ligger en gelpad på vores heste med front løft??

  Vi løster ganske vist sadlen op i fronten, således vi som rytter kommer mere i "vatter", men samtid løfter vi den vigtige bæreflade fra hestens ryg, således der lige bag selve løftedelen opstår et hulrum, hvor sadlen slet ikke ligger langs hestes ryg. Dermed minimere vi bærefladen med op mod 30%.... Så derfor er det vigtigt at have en sadel der passer hesten, med det rette kopfjern og med den rette talje og med den rette afstand på bagpuden

   

  Herunder kan du se hvilke trykninger vi kan risikere med den "forkerte" sadel til vores heste. 

   

  illustration

   

  BOOK Sadelprøvning>>

  ✔ Fast lav fragt 39 kr.
  ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
  ✔ Hurtig levering 1-3 dage
  ✔ 14 dages fuld returret

  Kurven er tom

  Få de bedste tilbud via vores Nyhedsbrev!

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på dit næste køb (gælder ikke i forvejen nedsatte varer) & vi lover dig at vi kun sender få og relevante mails.
  Tak - du er nu tilmeldt