✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Islændere i Australien

Udgivet 24-07-2024

De Islandske heste i Australien

I 2022 valgte min ældste datter (Laura) at drage ud i verden, og hvad er mere tiltalende end kombinationen af VARME, FANTASTISK NATUR OG HESTE i et og samme land. Så turen gik for hendes vedkommende til Australien og der er hun så blevet "hængende" siden. 

Henover jul og nytår 2023/2024 drog min mand og jeg (Anne Mette) således til Australien for at opleve landet for første gang. Laura arbejde dengang sammen med vores yngste datter Amalie på en farm med Islandske heste på ”Megalong Icelandic horses” som er beliggende i det smukke Blue Mountains. Områder er ubeskriveligt smukt med sine kæmpe bjerge, vilde natur og ikke mindst fantastiske dyreliv (desværre også edderkopper….) – men det er en helt anden historie.. Her lever de Islandske heste på KÆMPE marker i ro og mag sammen med masse vis af kænguroer og hvad der nu ellers gemmer sig af dyr i det høje græs. 

Nå men bloggen skal handle om de Islandske heste i Australien, nærmere betegnet hestene fra ”Megalong Icelandic Horses” ejet af David og Cathy.

Hestene er egentlig importeret fra både Sverige, Danmark og Tyskland og de første blev importeret til Megalong i 2015, hvor David og Cathy investerede i en flok ifolet hopper og en hingst.. Denne flok er efterhånden vokset en del ( jeg kender ikke det samlede antal, men vil gætte på at de i dag har omkring 100 stk). Hestene skulle primært bruges til det vi i Danmark vil kalde turheste – familien ville have de skønne tøltere til at kunne komme rundt på deres fantastiske land. En kæmpe område i det smukke Blue Mountains, som rummer store vidder, flode og skov. Og området er enormt – ja jeg tænker næsten at man kan ride rundt på deres jord i dagevis, uden at krydse andres jordlod og alt er bare smukt!

Som flokken er vokset, er der blevet behov for personale til at tilride og træne hestene og det er så her vores datter kom ind i billedet, for hun blev ansat i deres team af trænere og senere i 2023 valgte vores yngste datter at gøre hende selskab, så de begge arbejde sammen i det skønne område.

Det var fantastisk at opleve hvordan de Islandske heste havde tilpasset sig klimaet der nede, deres cyklus er vendt rundt, så de nu får føl i oktober-november, deres måde at opbygge muskler er helt anderledes – de skal jo kunne begå sig på ekstreme skrænter og kløfter osv. Og de ser faktisk ud til at trives akkurat lige så godt som de gør i Danmark!

 

Jeg var så heldig at få lov til at komme med ud at ride flere gange i den smukke og overvældende natur. Og jeg må sige, selv om jeg elsker Danmark og aldrig har troet at noget kunne slå en smuk skovtur en dejlig sommeraften her hjemme i DK, ja så må jeg nok indrømme at ”JO DEN ER OVERGÅET MED FLERE LÆNGDER”. Det var så ubeskriveligt smukt, at opleve de enorme vidder, lydene af de vilde (og mange) dyr, alle de smukke fugle og selvfølgelig oplevelsen af hvordan de fantastiske heste navigerede i det til tider udfordrende terræn.

På farmen har de også flere hundrede kvæg og når de skal flyttes, bruger de hestene til at drive dem med. Den oplevelse fik jeg ligeledes lov til at tage del i. Det var nok til dato den største oplevelse jeg nogen sinde har haft. For det første, er det så langt fra hvad vi her i DK er vant til at bruge vores heste til, og så er det for en som mig der i dagligdagen faktisk er bange for at ride forbi en mark med køer meget grænseoverskridende pludselig at skulle ind på marken sammen med 200 kvæg og 3 tyre…. Klumpen i halsen var stor, og specielt da jeg så fik at vide, at det vigtigste var at man ALDRIG måtte flygte hvis en ko eller tyr angreb… Altså hallo det gav jo slet ikke mening! Men det gjorde det så alligevel, for hvis først man sætter afsted, så siges det at så har du en helt flok efter dig.. Så som sagt så gjort, og jeg fik hvis også en blid dåb ift. hvad jeg har hørt historier omkring, for flokken her var vant til at blive drevet, og tyrene var af ældre dato, så de vidste godt at hvis de bare lige gik med, så var der lækkert græs i vente, så de var faktisk rigtig søde til at lade sig drive. 

Men altså en helt igennem fantastisk oplevelse, som virkelig åbnede mine øjne for hvor alsidige vores heste er, og hvor vidt forskelligt vi bruger dem rundt i verden. Så en anbefaling her fra, hvis I får muligheden – så drag ud i verden og se og oplev hvor eminent vores heste er og få nogle fede oplevelser med hjem i kufferten. For ridning er så meget mere end hvad vi kender her hjemme fra.

Kurven er tom