Fast lav fragt 39 kr. Fri fragt ved køb over 599 kr. Hurtig levering 1-3 dage 60 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 71967180

Sadler

Islænder sadler fra nøje udvalgte leverandører som blandt andet Tølthester, HRIMNIR og Karlslund!

Gratis sadelprøvning - Ring for at høre om vi køre i dit område!

Vælg den rigtige Islændersadel

Der er mange krav der skal opfyldes når du køber ny sadel til din islænder.

Vi tilbyder gratis sadelprøvning i Nordjylland. Du kan booke din tid her>>

 

Islændersadel med kort anlægsflade

Mange islændere har et kort sadelleje, hvilket kræver en kortere anlægsflade på sadlen.

Længden på hestens sadelleje er afgørende for hvor stor en sadel den kan gå med. En hest har 18 ribben, som kan bære sadlen oppe. Fylder sadlen mere i længden end det 18 ribben er der risiko for trykninger.

Sadlens anlægsflade passer i udgangspunktet sammen med sadlens tommemål, men der er stadig forskel på anlægsfladen fra mærke til mærke, så det er nødvendigt at være opmærksom på hestens sadelleje før du sætter dig fast på et tommemål. Det er desuden også vigtigt at tænke på, hvilken størrelse sadel som faktisk passer dig som rytter.

Når det er sagt, så har der de seneste år også været en tendens til at vi (specielt i Danmark), har været for fokuseret på at vores sadler skulle være så korte som muligt. Men dette er ikke nødvendigvis rigtigt. For jo kortere sadel, jo kortere anlægsflade… Og jo kortere anlægsflade jo kortere et stykke af ryggen, har hesten til at bærer vores vægt. Derfor bør vi faktisk tilstræbe at have så lang en anlægsflade, som den enkelte hests ryg tillader, for herved at sikre så stor vægtfordeling som muligt.

Dernæst kommer anlægsfladen også meget an på hvilken model sadle du vælger. For på en sadel med et dybt sæde vil du automatisk ligge vægten mere midt på sadlen, mens du i en bomløs vil kunne ligge vægten mere ”frit” og dermed flytte trykket mere rundt. Det er derfor vigtigt at du som sadel køber ikke kun vælger sadel ud fra anlægsflade og tommer, men rent faktisk få afprøvet de forskellige størrelser og modeller på din hest.

 

Sadel til smal eller bred islænder

Det er vigtigt at finde en sadel som passer i bredden, ellers kan det skade hestens ryg.

Langt de fleste sadler er i dag konstrueret på med udskiftelige kopfjern, hvilket giver en stor frihed og mulighed for at tilpasse den enkelte sadle løbende, hvis du f.eks. har en overvægtig hest, som du ved vil tabe sig så meget, at sadlen inden for kort tid, skal ændres for at passe hesten.

Det er vigtigt at din sadel er tilpasset hestens nuværende bredde. Panelerne på din sadel, skal følge hestes ryg hele vejen. For ellers risikere du at hesten får trykninger, da den dermed skal bærer din vægt på en hvis procentdel af sadlens flade.

Et godt ”fif” er at ligge sadlen på din hest (uden underlag), før herefter din hånd ind hulrummet oppe fra mankekammen. Lad så hånden følge panelerne hele vejen og mærk efter om den ligger til hele vejen. Gør den det, fordeles trykket over hele anlægsfladen. Er det modsatte tilfælde, kan det skyldes at kopfjernet ikke passer eller at selve modellen simpelthen ikke er velegnet til din hest.

 

Bomløs sadel

Det kan også være en mulighed at købe en bomløs sadel. I Bomløse sadler er der intet fast jernskelet, hvilket giver en større skulder- bevægelsesfrihed for hesten.

Du kan læse mere om bomløse sadler her>>

 

Sadlen skal passe til rytteren

En islændersadel skal også passe til den enkelte rytter, ellers er der ikke meget ved at købe en ny lækker sadel. Nogle ryttere foretrækker korte knæpuder, andre lange. Nogen foretrækker et dybt sæde, andre ikke og nogle foretrækker meget støtte og igen andre ikke... Så det kan til tider være svært at kombinere både hestens behov med rytterens. 

Fortvivl ikke, vi guider og hjælper dig hele vejen igennem processen og husk det altid er muligt at låne en demo sadel eller få Tølthester ud til en sadelprøvning!

 

Køb din islændersadel hos Horsepartner

Hos Horsepartner har vi samlet over 40 års erfaring inden for Islænderverdenen, hvilket gør at vi har stort kendskab til alle typer af islandske heste.

Vi ved godt at det er en stor investering og ikke et køb man gør mange gange i sit hesteliv. Derfor er det for os, vigtigt at du får den helt rigtige sadel, som passer til både dine og hestens behov.

Der findes mange dygtige sadelproducenter, som har specialiseret sig i Islændersadler. I vores sortiment, finder du sadler fra forskellige leverandører, som vi har stor tillid til. De brands du finder i vores sortiment, er velkendte brands, leveret af producenter med en stor passion og viden omkring Islænder sadler. Alle er i kvalitets læder, udformet til at passe den islandske hest og ikke mindst den islandske rytters behov under ridning. 

Sadlerne har forskellige forcer og forskellige prisklasser. Men fælles for dem alle, er at de lever til fulde op til VORES krav til en god Islændersadel.

 

At købe ny sadel er en tillidssag

Vi ved godt at det er en kæmpe beslutning at skulle investere i en ny sadel. Ikke kun fordi det er en stor udgift, men også fordi det er et af de vigtigste redskaber vi som ryttere har. Derfor kan du altid stole på, at vi vil guide dig til at vælge den bedste islændersadel til netop dig og din hest. For det er for os utrolig vigtigt, at du som køber føler dig tryg og ved at du altid kan kontakte os, såfremt du har spørgsmål eller der skulle være reklamationer på din sadel.

På f.eks Tølthester sadler er der 2 års garanti på læder samt 5 år på bommen, det synes vi er god service!

 

Tilbehør til din nye sadel

Hvad enten du står over for at skulle have en ny HRIMNIR Elite sadel, en Tølthester Otur, eller en helt tredje, så har vi et stort udvalg af sadel tilbehør, hvor du kan finde alt tilbehør, du måtte skulle bruge. 

Vi vejleder og guider dig gerne ift. valg af stigeremme, bøjler, gjord og underlag, således du får det tilbehør du har brug for.

 

Levering

Vi sender altid sadler med GLS og forsikring under leverance. Skulle sadlen derfor blive beskadiget under levering, er der fuld erstatning.

Det er ikke alle sadlerne vi lagerfører, derfor kan der fra bestillingstidspunktet kan derfor variere fra leverance til leverance. Vi vil dog altid kontakte dig efter bestilling, med en forventet leveringsdato. Såfremt leveringstiden overskrider det du havde forventet, kan du altid annullere din bestilling.  

 

Køb sadel på afbetaling:

Vi ved det er en stor udskrivning at købe ny sadel. Derfor har du hos os muligt at købe din nye sadel på afbetaling. Det foregår via en samarbejdspartner VIABILL, som vil være dem du laver betalingsaftalen med. Du skal blot have en Viabill konto og derefter vælge denne mulighed når du bestiller en sadel igennem os. 

Du kan læse mere om Viabill her>>

 

Kontakt os gerne ved spørgsmål info@horsepartner.dk eller på 71967180

 

 

 

 

Fast lav fragt 39 kr.
Fri fragt ved køb over 599 kr.
Hurtig levering 1-3 dage
60 dages fuld returret

Kurven er tom

Du kan vinde gavekort på 500 kr.

Vi trækker en vinder 1. uge i hver kvartal. Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev - som udsendes ca. 1 gang om ugen med gode tilbud samt tips & triks.
Tak - du er nu tilmeldt