✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

LONGE UDSTYR

Her på siden finder du udstyr der er beregnet til longering. Skulle du ikke finde det du søger, er du altid meget velkommen til at kontakte os på info@horsepartner.dk, så gør vi alt vi kan for at hjælpe dig.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Longeudstyr til Islænder

At variere træningen hos sin hest, er både gavnligt for muskelopbygning samt for at sikre hesten ikke går træt i de enkelte øvelser/ture, samtidig med det motivere hesten til at yde uden rytter. Udvalget af longeudstyr, er i dag omfangsrigt og du kan læse mere om det herunder.

Som gangartshest er smidighed og korrekt muskelopbygning essentiel, for at hesten kan præstere og bruge sig selv optimalt. Til dette, kan longe arbejde være et oplagt redskab at tage i brug, da det giver dig mulighed for at styrke muskelgrupperne, uden hesten samtidig skal forholde sig til rytteren.

Hvilken longeudstyr skal man vælge?

I dag findes der et hav af forskellige redskaber til longering. Og mange af systemerne er enten arvet fra "storheste verdenen" eller videreudviklet, til den Islandske hest.

Det er svært at fremhæve den ene type longeudstyur frem for den anden, da det tit og ofte er nødvendigt at kigge på den enkelte hest og dennes behov, for at finde det helt rigtige træningssystem.

 

Generelt om longeudstyr:

Til longering kan man enten bruge grime, kapsun eller en almindelig trense. Bruger du en trense, bør du vælge at montere en  longestrop således du undgår ryk i den ene bidring samt et longetov. Med dette udstyr kan du sagtens longere din hest og dermed give den motion i forskellige tempi og volte. 

Ønsker du derimod at optimere hestens brug af forskellige muskelgrupper eller at hjælpe den med at bruge sig korrekt, kan du gøre brug af forskellige typer longeudstyr. Et eksempel kan være et Passoa system, som hjælper hesten med at aktivere bagparten og dermed få sig til at bruge hele kroppen under longearbejdet. 

En anden mulighed kan være chambon eller longesystem med indspænding. Begge dele har til formål at hjælpe og guide hesten til korrekt brug af kroppen, således du opnår korrekt samling under arbejdet.

Til longechambom samt Passoa system, er det nødvendigt at gøre brug af en longegjord. Denne til formål at virke som "ankerpunkt" for dine træningsredskaber, således du kan montere disse i gjorden. Longegjorde fås i forskellige typer og prisklasser samt med forskellige antal af ringe. Hvilken model man skal vælge, afhænger af i hvor stor grad, man ønsker at gøre longearbejde til en fast del af sin træningsplan. Da prisen oftest stiger i takt med antallet af ringe.

 

Metodet til Longearbejde:

Longe arbejde er meget andet, end blot at lade hesten "suse" rundt i longen. Variere dit longearbejde med enten redskaber, større og mindre volter, temposkift, bomme, runde og ovale volter og meget andet. 


Longe arbejde er, udover at være en god metode at træne muskler på, også en god måde at kunne fokusere på specifikke muskelgrupper, alt efter hvilken system du vælger at bruge.

 

Rigtig god arbejdslyst med din hest :-)

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom