✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Baucher Bid

Et Baucher bid er kendetegnet ved at være et bid med hængende kindstykke, også kaldet et ophængsbid. Du kan læse mere om Baucher bid, godkendelser, fordele og ulemper mm. nederst på siden. 

Hvad er et Baucher bid:

Et Baucher bid har ”Hængende kindstykker” også kaldet ophængsbid, det vil sige at monteringen af nakkeremmen foregår i en separat ring og altså ikke samme ring som tøjlen er koblet i.Dvs. at bidet monteres i ringe der er adskilt fra selve bidringen. Et baucher bid kan fås både som et loose eller fast baucher. Et Loose Baucher er hvor selve ophænget er en selvstændig del påmonteret bidet, mens en klassisk Baucher også kaldet B baucher, hvor ophænget er en tilkobling på selve ringen, som samtid er formet som en D ring. Ringen kommer derfor til at ligne et B – hvoraf navnet.

Forskellen på Loose Baucher og Fast Baucher: Loose Baucher tilbyder mere bevægelse og fleksibilitet, mens Fast Baucher giver en mere stabil kontakt. Begge bid tilbyder vippeeffekt qua de fastgjorte kindstykker samt giver stabilitet til bidet.

 

Hvad er fordelen ved Baucher bid:

Et Baucher bid fungere ved at løfte bidet i munden, således at presset fra sidestykkerne slækkes, samtid med presset fra mundvig og lader reduceres. Det er derfor ofte velegnet til heste der har problemer med at udvikle sår i siderne, eller får friktionssår i siderne af traditionelle bid.

  • Stabilisere: Baucher-biddets fastgjorte kindstykker hjælper med at stabilisere bidet i hestens mund. Dette kan give en mere rolig og jævn kontakt mellem hestens mund og rytterens hånd.
  • Mere præcis signal – ved at bidet løftes let i hestens mund, vil der opstå et mere præcis signal i kommunikationen.

 

Mange heste reagerer positivt på Baucher-bid, hvilket resultere i at blødgører nakken og dermed har

 

Hvilken typer Baucher bid findes der?

Der findes efterhånden et hav af forskellige baucher bid, når det kommer til selve mundstykket, da de forskellige producenter af Baucher bid i dag, anvender baucher sidestykkerne til mange forskellige former for bidstykker.

Man kan dog ”grov” opdele dem i følgende grupper:

  • 2 delt Baucher bid
  • 3 delt Baucher bid
  • Udelt Baucher bid

Man kan dog ikke sige noget konkret om hvilken af disse der er det bedste Baucher bid, da man altid skal se på den enkelte hest og dennes behov. Heste er meget forskellige og det er også meget forskelligt hvad den enkelte hest vil foretrække. Det man dog generelt kan sige er, at et Baucher bid har vist sig særdeles velegnet til heste der har en tendens til at få sår af forskellige arter – både klemmelus, friktionssår samt rifter af bid. Risikoen for den type skader mindskes, da bidet får et let ophæng og derfor ikke ligger så tungt i munden på hesten.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle heste bryder sig om Baucher bid, og valg af bid skal altid baseres på den enkelte hests behov og rytterens færdigheder. Som med enhver bid er korrekt tilpasning og justering afgørende for at sikre hestens komfort og undgå at forårsage skade eller ubehag. Det er altid rytterens ansvar at sikre sig at hesten er komfortabel med sit bid og søge hjælp hos professionelle hvis man er i tvivl.

 

 

Er Baucher godkendt til stævner?

Det afhænger af hvilken disciplin du rider, da reglerne variere alt efter hvilket ride forbund du rider under. Det er derfor vigtigt at du selv holder dig opdateret på om det enkelte bid er godkendt indenfor din disciplin. I nogle forbund er det tilladt at ride med B rings Baucher, men ikke loose Baucher, mens det i andre forbund slet ikke er tilladt. Så man kan altså desværre ikke give et ensartet og enkelt svar på dette spørgsmål. Hvis du er i tvivl om dit Baucher bid er godkendt, anbefaler vi altid at du kontakter dit forbund.

 

Baucher vs. Traditionelt bid:

Det er vigtigt at forstå forskellen på et traditionelt bid og et Baucher bid, inden man ligger sig fast på om det ene eller andet bid er det bedste for ens hest.

 

Baucher-bid: Er et ophængs bid, der har en separat ring, hvor nakkeremmen er fastgjort, hvilket adskiller den fra ringen hvor tøjlen er monteret. Dette design giver en let vippeeffekt, når tøjletryk anvendes, og løfter bidet i hestens mund.

Baucher-biddets fastgjorte kindstykker hjælper med at stabilisere bidet i hestens mund. Hvilket resultere i en mere rolig og jævn kontakt mellem hestens mund og rytterens hånd. Dernæst vil ophænget reducere risikoen for, at bidet klemmer eller forårsager sår i hestens mundvig eller kind.

Sidst men ikke mindst reagerer mange heste positivt på Baucher, ved at blødgøre i nakken og tage en mere samlet form.

 

 

Traditionelt bid: Ved et traditionelle bid, forstås i denne her sammenhæng bid som betegnes som D-ring, O-ring, eggbutt, full cheek m.fl. Disse bid har normalt ikke det hængende kindstykke, som Baucher-bidet har.

Ved disse bid har man direkte tøjlekontakt. Det betyder at biddet giver direkte signal til bidet ved tøjlekontakt - altså uden den lette vippeeffekt, der er karakteristisk for Baucher-bidet. Dette kan gøre det lettere for ryttere at kommunikere direkte med hestens mund.

 

Der findes ikke et endegyldigt svar på om man bør vælge et Baucher-bid eller et traditionelt bid. Det afhænger af den enkelte hests behov samt rytterens præferencer. Er du tvivl, er vigtigt at konsultere en professionel træner eller dyrlæge, for herved at finde det bedste bid til netop din hest.

 

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom