✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Bidløs Trense

Bidløs trense til hest & pony!

Bidløs ridning

Bidløs ridning er ikke noget nyt begreb, det har eksisteret i alle de år vi har brugt hesten som ridehest. De fleste vælger dog at ride med bid, men faktisk fungere bidløs ridning rigtig godt for mange heste. Specielt heste der har problemer med at acceptere bidet eller heste som har en meget følsom mund, eller hest der let får sår i munden pga. bidet.

Bidløse trenser fås i forskellige materialer. De fleste og mest brugte er bidløse trenser af læder, men nogle vælger også at bruge bidløse rebgrimer der er designet med ringe, således de kan anvendes til ridning. 

Hvilken typer bidløse trenser findes der?

Der er mange forskellige modeller, men som hovedregl, kan man dele dem op i følgende modeller/typer:

  • Hackamore
  • Sidepull
  • Krydstrense
  • Rebgrime

Hvad er en bidløs trense?

En bidløs trense også kaldet bidløs hovedtøj, er en trense der er uden montering til bid. Man rider i stedet ved hjælp af at montere tøjlen i næseremmen. På den måde gives signalet til hesten gennem pres på næseryggen eller via såkaldt sidepull. 

Hvordan virker en bidløs trense?

En bidløs trense fungere ved at tøjlen er monteret i næseremmen, således man kan give komando og dermed kommunikere med hesten via udvendig pres frem for gennem bidet. Mange heste finder en anden ro i ikke at have bid i munden og til disse heste kan en bidløs være god.

Hvad er fordelen ved at ride bidløs?

Fordelen ved bidløs ridning er at hesten slipper for at have bid i munden. Nogle heste trives bedst på denne måde under ridning. Det kan lidt sammenlignes med at vi giver signaler på samme måde som hesten kender fra jorden. 

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom