✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 71967180

SIKKERHEDS VESTE

Sikkerhedsveste fra forskellige Brands, til fornuftig pris.  

Sikkerhedsvest

En sikkerhedsvest er en ekstra beskyttelse for rytteren, uanset om man rider jagt, spring, skovture eller dressur. En sikkerhedsvest er lige effektiv og vigtig uanset om man er barn eller voksen – mand eller kvinde.

Når man skal vælge den rigtige sikkerhedsvest, er der mange faktorer der kan spille ind, for at finde den helt rigtige sikkerhedsvest, som passer til netop dine behov og ønsker. Skal du bruge en sikkerhedsvest der er godkendt til eksempelvis spring, eller skal du bruge en sikkerhedsvest som ekstra beskyttelse til dit barn eller dig selv, hvor komfort også spiller ind? Dernæst er der også stor prisforskel på de forskellige typer af sikkerhedsveste, så dit budget spiller også ind, ift. om du skal have en billig sikkerhedsvest eller er villig til at betale lidt mere for en.

 

Sikkerhedsvest til børn

Som forældre er man altid bekymret for om ens børn skal komme til skade, og derfor vælger mange forældre at lade deres børn ride med sikkerhedsvest, selv om der ikke nødvendigvis er et krav om det. Udfordringen med børn og sikkerhedsveste kan, set ud fra et økonomisk perspektiv, hurtigt blive en større udskrivning, da de jo vokser hele tiden.

Derfor vælger mange forældre at købe en sikkerhedsvest til en lidt billigere pris. Og det betyder bestemt ikke at disse ikke er gode. Man kan sagtens få sikkerhedsveste til billige priser, hvor vestene også er ”Level 3” godkendte.

Den klassiske sikkerhedsvest til børn i alle aldre, er den model der også er kaldet ”vaffel-vest” – da den er med små vaflet felter. Disse typer fås ofte med enten snører eller velcro i siderne samt med lynlås i fronten. Vesten er godkendt på niveau 3 og yder dermed sikkerhed både foran samt på ryggen.

Mange vælger alternativt et såkaldt rygskjold, som udelukkende beskytter rygsøjlen. Et rygskjold er ofte mere komfortabelt for rytteren end en decideret sikkerhedsvest, da denne jo ikke er lige så tyk og dermed heller ikke fylder foran på samme måde. Sidst men ikke mindst, er der en vest som Hit-air vesten, som er en yderst komfortabel sikkerhedsvest, som i størrelse dækker over mange størrelser på størrelse – dermed er det den vest muligt for barnet at vokse i/med. En Hit-air vest er dog heller ikke en billig sikkerhedsvest – men det er en meget komfortabel sikkerhedsvest, da den virker ved at puste sig op, ved evt. fald fra hesten via en co2 patron, der sikre at vesten pustes på en ¼ del sek. og så vejer den blot 800 g. Vesten monteres på sadlen, således den via en vire aktiveres hvis rytteren ”forlader sadlen”.

 

Sikkerhedsvest voksen

Lige som til børn, er det vigtigt at finde en sikkerhedsvest som sidder korrekt og som lever op til de behov og ønsker man som rytter har til en sikkerhedsvest. Måske rider du spring, hvor der er krav til godkendelser eller måske vil du gerne have en vest som er let og som du ikke mærker du har på, da du måske hovedsageligt bruger den til længere skovture mm.

Som voksen, behøver man ikke på samme måde at lede efter en vest ”man kan vokse i”, og mange vælger derfor at købe en sikkerhedsvest mere ud fra behov og ikke i helt samme grad pris. En sikkerhedsvest holder i rigtig mange år, og er dermed ikke noget man går og skifter ud i. Køber man f.eks en Hit-air vest, har man den vest i årevis, hvis ikke resten af ens ride karriere. Derfor kan det på mange måder som voksen, være en rigtig god investering. Det kan godt lyde af mange penge at skulle investere tæt på 4.000 kr. i en sikkerhedsvest, men tænk sig at du kan have den i 15 år eller mere og samtid passe optimalt på dig selv? Det svare til ca. 22 kr. pr. mdr.!

I vores sortiment finder du traditionelle vaffelveste, Hir-air (oppustelige veste) og rygskjold, som alle er velegnet som beskyttelse under rideturen. Hvilken du skal vælge bør komme an på dine behov og ønsker, da vi alle er forskellige.

 

 

Hvordan skal en sikkerhedsvest sidde?

En sikkerhedsvest skal sidde tæt til kroppen. Det er derfor vigtigt at vesten kan justeres ind til at passe netop din krop og man kan derfor desværre ikke købe eks. en vaffelvest til sine børn 2 numre for store og så ”bare” lade dem vokse i den. Den vil nemlig ikke yde optimal beskyttelse, hvis den er for stor. Man kan dog sagtens have sikkehedsvesten uden på tøjet, eller under evt. overtøj – det har ingen betydning, blot at den sidder til.

Der er ligeledes også forskel på modellerne, ift. hvad og hvordan det anbefales at de sidder. Derfor er det vigtigt at du læser vejledningen grundigt på den enkelte model. Under hver produkt kan du se et måleskema over de enkelte veste, og skulle du være uheldig alligevel at bestille den forkerte størrelse, bytter vi den naturligvis gerne.

 

Hvilken sikkerhedsvest er bedst?

Det er et meget svært spørgsmål at svare på, da vi som mennesker er forskellige, lige som vores behov som ryttere er forskellige. Som beskrevet tidligere, kommer det meget an på hvad vi er ude efter og hvilken budget man har. Nogle sikkerhedsveste er det man kalder Level 3 eller niveau 3 godkendte, og er som oftest den type veste der skal anvendes i forskellige sportsgrene. Derfor er et rygskjold f.eks ikke godkendt til dette formål og der må man i stedet have en decideret sikkerhedsvest. Under hver produkt kan du læse om de sikkerhedsgodkendelser der er gældende for det enkelte produkt. Og vi anbefaler at man kontakter sit rideforbund og høre hvilken sikkerhedsgodkendelser der er gældende for netop ens specifikke sportsgren.

 

Sikkerhedsvest med airbag

En sikkerhedsvest med såkaldt airbag, er en sikkerhedsvest som i sig selv blot er en ganske tynd og let vest at have på, den vejer nemlig blot 800 g. Den foretrækkes ofte at ryttere der rider ture eller ryttere som føler sig for ”låst” i en traditionel sikkerhedsvest.

Denne type sikkerhedsvest fungere ved at have en påmonteret co2 patron og denne udløses ved fald. Man montere vesten via en vire til sadlen, som så vil udløse patronen, hvis du ”forlader” sadlen og den udsættes for træk. På under et 1/2 sekund vil vesten puste sig på og du vil være beskyttet af en luftpude.

Der findes forskellige modeller på markedet, som tilbyder ariback funktionen. Hos os har vi valgt at føre mærket Hit-air, da vi har rigtig gode erfaringer med disse og denne model foretrækkes af mange ryttere. Hir-Air vestene er oprindelig lavet til motorcykel ryttere og anvendes i dag af politistyrker rundt i verden.

 

 

Billig sikkerhedsvest

Det kan være en stor udgift at skulle investere i en sikkerhedsvest. Vi prøver derfor altid at forhandle os til nogle gode priser, så vi kan sikre dig den billigst mulige pris. Derudover tilbyder vi prismatch / prisgaranti på de dyreste modeller, det betyder at hvis du mod forventning skulle finde eks. Hit-air vesten billigere et andet sted (gælder kun normalpris og ikke tilbudspriser), så matcher vi altid gerne prisen.

Derudover har vi naturligvis udsalg og Black Friday tilbud, hvor du fra tid til anden vil kunne være heldig at finde sikkerhedsveste til udsalgs pris.

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom

Få 10% på dit første køb!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på dit første køb (gælder ikke i forvejen nedsatte varer) & vi lover dig at vi kun sender få og relevante mails.
Tak - du er nu tilmeldt