✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

RIDEJAKKER

Stort udvalg af Ridejakker til både sommer og vinterridejakker!

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Ridejakker

Som rytter kender vi alle følelsen af at skal føle os godt tilpas, og have tøj på som passer til ridesporten. En ridejakke er en af de vigtigste ting vi som rytter skal iklæde os når vi skal i stalden eller på ridebanerne, ridejakken skal være funktionel, åndbar og være designet så den sidder ordentligt på os. Vi må ikke gå ned på funktioner i jakken, der skal være lommer nok til vores telefoner, godbidder og hvad vi ellers skal have med os når vi er ude ved hesten. Jakken skal vi kunne ånde i, så vi ikke bliver våde og klamme under jakken.

Vi har sammensat et sortiment af lækre ridejakker, så du kan finde lige netop den jakke der passer til dit behov og ikke mindst stil.

En ridejakke skal have mange funktioner. Derfor er det de færreste, der rider i en "almindelig" jakke, da den simpelthen ikke er designet til det behov, vi har som ryttere.

En ridejakke skal være let at have på, selv om det er en vintermodel, ellers bliver vi simpelthen for "begrænset" i vores ridning. Samtid skal jakken være i et materiale, der gør det let for kroppen at ånde, samtid med den skal holde os varm. Sidst men ikke mindst, skal den være designet i et fleksibelt design, således vi opretholder optimal fleksibilitet under ridningen. 

I vores sortiment finder du alt fra de bløde vatterede jakker til softshell jakker og dun jakker, alle sammen lavet i stilfulde designs, og lækre materialer.

 

Hvorfor skal jeg vælge en ridejakke?

Du skal vælge at købe en ridejakke, fordi den er designet til ridesporten. En jakke er en nødvendighed da vi er ude ved hesten i alt slags vejr, og somme tider er vinden i Danmark rigtig kold, derfor kan det være en rigtig god ide at have en jakke på som kan skærmer os lidt for den kolde vind.

Derudover bor vi også i et land hvor der ofte regner, der er det lige så vigtigt at vi har en jakke der kan holde os tørre, så vi undgår de værste forkølelser osv., som vi ellers er nogen af dem der står først i køen for at få, netop fordi vi færdes ude i alt slags vejr, hele året rundt, og vi gør det jo med glæde for vores bedste venner.

Du skal ikke frygte at ridejakken bliver for stor, og dermed kommer i vejen for din ridning og din bevægelighed, ridejakker er nemlig designet netop til at vi skal kunne ride i dem, og stadig bibeholde vores komfort.

Mange af ridejakkerne er lavet med slidser enten bagpå eller i siderne, så vi beholder den meget vigtige bevægelighed når vi rider eller er i stalden.

Alle ridejakker er lavet i materialer der er lette og åndbare så vores kroppe kan ånde. Du skal vælge den ridejakke du føler dig bedst tilpas i, da det er en investering i din egen ridning, og en god investering, da ridejakker ofte holder i længere tid end en almindelig jakke ville gøre når vi er ude ved hesten. Det er dog vigtigt at du vælger en ridejakke der sidder til kroppen, så du får så lidt vindmodstand som muligt, så du bedre kan ride.

 

Hvilken ridejakke er bedst?

Det kommer jo meget an på dine behov og selvfølgelig stil. Men når du skal vælge din nye jakke, så stil krav - det gør vi nemlig også. Tænk godt igennem, hvad det egentlig er den skal bruges til? For skal den kunne holde dig varm på lange ture i selv regn og blæst, så stilles der andre krav end hvis du er så heldig at kunne tilvælge et ridehus disse dage. 

Vi har forskellige leverandører af ride jakker, som hver har deres stil. Men fælles for dem alle, er at de ved hvilken behov vi har som ryttere, samtidig med (synes vi i hvert tilfælde) at de laver nogle super flotte jakker. 

Nogle af de spørgsmål og krav du kan stille til en ride jakke inden du skal investere i den, er fx hvor lang skal den være, hvilken årstid skal du ride i den, skal du kun bruge den i stalde eller skal du også bruge den på ridebanerne og evt. på tur.

Du har måske tænkt dig at finde en ældre jakke frem fra skabet, en som du alligevel ikke får brugt og som ikke tager skade af at komme til at lugte lidt af hest, og måske blive slidt og få huller diverse steder, måske kommer din bedste ven til at tørre næse og mule af i dig, det gør ikke noget for det er jo en gammel jakke, som du jo ikke bruger alligevel. Og spørgsmålet er så om det er den bedste ide du har fået, for bliver jakken for stor og begrænser dig for meget? det er der stor mulighed for at den gør. Så når du skal ride er det vores klare anbefaling at købe en ridejakke, ikke nok med at den jo selvfølgelig er lavet efter vores behov som rytter, så er den også lavet i et design som ofte kan matche til alt dit andet udstyr til både dig selv og din hest. For vi ved jo alle at der er ikke en ekvipage der er flottere, end den hvor det hele matcher i farve og stil. jo jo vi ved da godt vi ikke skal til modeshow, men derfor må vi stadig gerne føle os godt tilpas, og ligne en hel million der kommer ridende. Derudover er ridejakkerne lavet i materialer som er smudsafvisende og slidstærke.

I vores sortiment har vi ridejakker til alt slags brug, om det så er til stalden, rideturen eller stævnet, så har vi det.

Når du skal vælge den helt rigtige ridejakke, er det vigtigt at du kigger på hvilken årstid den skal bruges, det kan hurtigt blive for varmt at ride i den samme jakke hele året, da ridejakker er tilpasset til årstiden, så de hverken bliver for varm eller for kold. derfor anbefaler vi også at du har en vinter ridejakke og en sommer ridejakke. Nogle af vores ridejakker har en høj krave på, så den kan dække din nakke for vind og vejr.

Vægten på din ridejakke har stor betydning dig når du rider, er din ridejakke stor og tung, har du mindre bevægelsesfrihed og bliver begrænset for meget i din ridning.

 

Er der ridejakker til hver enkelt ridedisciplin?

Det korte svar er ja, det er der. Alle ridejakker er designet så de opfylder de behov som hver enkelt rytter har til hver enkelt ridedisciplin. 

Er du tur rytter skal du være sikker på at den er vindtæt, men den skal samtidig også være åndbar, så du ikke bliver våd indenunder ridejakken når du er på tur. Når det er de kolde måneder er det en fordel at vælge en jakke der går godt ned over lårene. Om sommeren kan det være en fordel for dig at vælge en softshell jakke, da den er vindtæt, men stadig åndbar og ofte også vandafvisende. Vigtigst af alt er at din ridejakke kan modstå vejret, så du holder dig tør og varm.

Hvis du er dressurrytter har du ofte muligheden for at ride indendørs, der er det ikke af så stor prioritet at din jakke skal være vandafvisende og vindtæt, ved dressur har vi mere fokus på bevægelighed og åndbarhed. Det kan som vi alle ved være hårdt at ride dressur, derfor kommer vi også hurtigt til at få det varmt, derfor er det vigtigt at din ridejakke er åndbar, så du ikke kommer til at svede for meget under din ridejakke og som følge af det bliver våd på indersiden af ridejakken.

Som springrytter er det lidt de samme ting der gør sig gældende, her skal jakken også være åndbar og have en god bevægelighed, det kan endda være en fordel hvis bevægelsesfriheden er større i ridejakken når du er springrytter.

Vi skal ikke glemme at snakke om stævnejakker, for dem har vi også her hos Horsepartner. Til stævner kan der være nogle helt specifikke krav til farverne på ridejakkerne, det er ofte også en obligatorisk del til et stævne at have en ridejakke på. Udformningen på ride stævnejakkerne er ofte meget ens, her er det detaljerne og farverne der er den helt store forskel. Til de fleste stævner er der reglementer for hvordan ridejakkens farve skal være, specielt i dressur discipliner, ved spring og jagt er det lidt mere frit.

 

Hvilke materialer er ridejakker lavet af?

Ridejakker laves i mange forskellige materialer, så som uld, fleece, bomuld, softshell og polyester.

Alle disse typer af materialer har alle deres helt unikke egenskaber, nogen er bedst som inder beklædning og andre som ydre.

Uld og bomuld er dem der holder mest på varmen, derfor er de også velegnet til inder beklædning. softshell er den der holder vinden bedst ude, den er dog ikke vandtæt.

Fordelen ved bomuld er at det kan imprægneres, så det bliver vandafvisende, men har ridejakken ikke en form for foring, kan du ikke holde varmen i den.

Polyester er ikke hverken varm eller vandafvisende for sig selv, men bruges det som det yderste lag på jakken, og der er en god foring indeni, så er den rigtig fin til at holde sig både varm og tør.

I vinter ridejakkerne er der ofte dun eller fyld lavet af syntetiske materialer inden i. Det syntetiske materiale har den fordel at det ofte holder isoleringsevnen bedre end dun, også selvom at det bliver vådt, derudover er det syntetiske materiale billigere at lave.

Sommer ridejakkerne behøver ikke nødvendigvis at have en masse fyld, da det ofte er varmt om sommeren. Ridejakkerne som er designet til sommerridning, er ofte lavet af elastan, fleece eller softshell.

Disse tre typer af materialer har den fordel at det er let, og bevægelsesfriheden i det er formidabel, det betyder at du sjældent bliver begrænset i din bevægelighed.

Ens for alle typer af jakker er at de skal passe til vejret, de må ikke være for kolde men de må så absolut heller ikke være for varme, specielt i overgangen mellem forår og sommer, og fra sommer til efterår kan det være enormt svært at klæde sig på til rideturen, da temperaturen og vejret generelt er meget skiftende på de tidspunkter, der vil du kunne drage nytte af en overgangsjakke. Altså en jakke der ikke er lige så tynd som sommerjakken, men heller ikke lige så tyk som vinterjakken.

 

Hvordan skal jeg vedligeholde min ridejakke?

Når du har købt den helt perfekte ridejakke, som bare sidder godt, ser pæn ud og opfylder alle dine krav og forventninger, så skal den jo også holdes pæn og ren, og her tænker du så at den sikkert bare skal en tur i vaskemaskinen, men det skal du passe på med, for ikke alle materialer kan tåle at komme i vaskemaskinen. Sørg desuden for at ALLE lynlåse er lynet op ved vask, da de ellers kan tage skade. 

Uld kan du ikke komme i vaskemaskinen, da den ganske enkelt ikke kan tåle det, den vil krympe og gå i stykker. Men du kan ikke undgå at din jakke vil blive beskidt når du er i stalden, ridehallen og generelt i nærheden af din hest. Her vil du kunne drage stor nytte af en tøjbørste. Børst jakken godt af, og hæng den så på en bøjle og ud i frisk luft, det gør at ulden renser sig selv.

Har du købt en jakke med dun fyld, skal du ligeledes passe på med at vaske den for ofte, da dunet vil miste sin isoleringsevne, her vil du også kunne drage rigtig stor nytte af bare at børste af, det kræver dog at det der sidder på jakken er tørt, så har du været ved hesten og din jakke er blevet våd og lidt beskidt, så hæng den til tørre og børst den godt af når den er tør.

Følg ALTID vaskeanvisningen op din jakke. 

 

Hvad koster en ridejakke?

Ofte kan vi stå med tankerne om, om vi kan finde en jakke der rent faktisk kan opfylde alle vores behov og krav, og stadig have en pris som vi kan betale, selvfølgelig kan du finde en jakke der kan det hele. Vi har ridejakker i alle prisklasser.

 

Hjælp til at finde den rigtige ridejakke.

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige jakke eller spørgsmål til en jakke, er du mere end velkommen til at komme forbi butikken hvor vi står klar til at hjælpe dig, eller kontakte os via mail, så hjælper vi dig gerne på vej.

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom