✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

BOOTS & KLOKKER

Boots til Islænder fra populære mærker som G-Boots, Topreiter boots, Karlslund mm. God kvalitet & gode priser.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Islænder boots

Her finder du et komplet og stort udvalg af de bedste boots til Islændere. Vi har altid et stort udvalg i forskellige vægtklasser fra blandt andet Topreiter og G-Boots.

 

Hvilken Boots er bedst?

Det kan være meget svært at råde 100% korrekt omkring brugen af Boots til Islænder, da det naturligvis er meget individuelt fra hest til hest. Samtidig skal der altid tages højde for den Islandske hestens uddannelsesniveau, styrke og ikke mindst dens unikke gangartsmønster. Men der er nogle "grundregler", som vi gerne vil forsøge at formidle her.

 

Boots Islænder - "Pasagtige" 5 gænger

Rigtig mange 5 gængere, har god effekt af at bruge Boots til Islænder, for herved at afhjælpe en eventuel pastendens. Men en Islænder Boots kan aldrig gøre det alene, så husk at rådfører dig med en træner/underviser. Da det første og vigtigste skridt, altid er at få heste løsgjort og smidig. Men når det er sagt, så kan en boots eller en klokke, være et fantastisk hjælpemiddel mod den rene takt. Det der sker, når du ligger vægt på forbenene, er at bevægelsen "forsinkes" dvs. hestens forben "hænger" længer i luften, inden det atter røre jorden, dermed får du hjælp til at skabe den forsinkelse der skal til for at takten bliver renere. 

Udover at en Islænder boots kan være en hjælp til at rense gangarterne, har de også den formidable egenskab, at beskytte hesten mod slag. Det sker nemlig af og til, at hesten kan komme til at træde sig eller slå sig i gangarterne, men oftest ses dette ifbm. Pas eller krydsgalop. Men med en korrekt Islænder Boots, som evt. er kombineret med en kodeledsbeskytter, er du langt ift. at beskytte hesten. Men enkelte heste, evner til trods for begge dele stadig at træde sig, hvorfor det kan være nødvendigt med andre og mere beskyttende boots - Se afsnittet "Boots til heste der træder sig" længere nede på siden.

Det du som rytter skal huske på, er at Islænder boots og klokker skal anses som en slags "håndvægte". Det er jo i princippet det samme som du går i motionscenteret og træner med vægte eller det samme som at give sin hund en vægtdækken på. Så start stille og roligt ud, start aldrig din hest op på 240 g. boots, men øg langsomt både tiden du rider med dem, samt antallet af gram. 

 

Islænder boots- "Travtakt" 4 gænger

Islænder Boots er som udgangspunkt ikke løsningen, når der er tale om en 4 gænger med stærk travtendens. Men modsat kan det faktisk være en løsning at anvende Islænder boots på bagbenene i en periode. Mange vælger dog i stedet for Boots, her at få lagt 10 mm. sko på bagbenene, mens der så ligges 6 mm. eller 8 mm. på forbenene. Men er det nødvendigt med vægt, anvendes der ofte enten Klokker eller Vægtringe til hjælp.

Til stævner anvender mange 4 gængere en quarterboots eller G-Boots eller Topreiter boots med lav vægt som beskyttelse samt for at få "looket" af den hvide eller sorte "staffering".

 

Boots til stævner

Boots fås med vægt ned til 110 g. og op til 250 g. Dog skal du have for øje, at det ikke er tilladt at ride med boots over 250 g. til stævner, hvorfor langt de fleste ALDRIG bruger Boots over 240 g. For herved at give lidt plads til evt. sand eller mudder, som kan sætte sig på dine boots under ridning og du vil derfor ikke kunne diskvalificeres pga. for meget vægt. 

 

Boots og kåring

Til kåring anvendes sorte boots, hvorimod det mest brugte ved stævner er hvide boots. Til kåring må vægten max være 120 g. uanset om hesten er 4 eller 5 gænger. Derfor anbefaler vi altid at købe boots til kåring på 110 g. (Topreiter Boots) eller 115 g. (G-Boots), som begge forhandles i sorte.

 

Boots til ungheste

Oftest er det ikke nødvendigt med boots til ungheste. Her er det vigtigst, at hesten finder balance, styrke og smidighed, inden man begynder at bruge vægt, til at rense gangarterne. Men som med alle andre heste, er behovet meget individuelt. For man kan sagtens have en unghest, der qua sit bevægelsesmønster har tendens til at træde sig og dermed har brug for den beskyttelse en Boots eller Klokke kan give. Dernæst kan der være forskellige andre årsager til vægt er en nødvendighed, men husk på! Når du har med en unghest at gøre, er det vigtigste at få skabt en grundstyrke, der sikre en holdbar og sund hest. 

 

Islænder Boots til heste der træder sig

Som nævnt i afsnittet om pasagtige heste, har nogle heste en tendens til at træde sig. Dette kan ske både på ballen, i kodeledet eller sågar oppe på benet. Uanset hvad, så er det virkelig ubehageligt når det sker og man bør gøre alt for at afhjælpe hestens udfordring gennem ridning samt beskytte den bedst muligt. 

Der er en del forskellige hjælpemidler, som vi har listet op herunder:

  • G-Boots Viking, som er en videreudvikling af de velkendte G-Boots, blot med højere og stærkere sider. Disse Boots er særdeles velegnet til heste der har tendens til at træde sig i ballerne, kronranden og koden. Denne Islænder Boots kan med fordel kombineres med en kodeledsbeskytter.
  • Veredus Shield Boots, er en nyere Islænder Boots, med formål at sikre optimal beskyttelse for heste med tendens til at træde sig. Man kan vel egentlig sige, at den kombinere det bedste fra 2 verdner - altså den traditionelle Boots  med en kodeledsbeskytter. Den har dog den begrænsning, at den kun produceres i 240 g. så der begrænser mængden af de heste der kan have glæde af den.
  • Pas-Gemager fra Topreiter, minder lidt om traditionelle "spring gemager" og har til formål at beskytte hesten mod slag på koder og piber. 

Herunder kan du se en vejledning i korrekt montering af dine G-Boots, samt vejledning til, hvorledes du udskifter remmene på dine boots.

g-boots

 

Har du spørgsmål til hvilken type der bedst vil kunne afhjælpe din udfordring, så hold dig endelig ikke tilbage.

Du kan kontakte os enten via mail, facebook eller på telefon. 

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom