✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 71967180

Vinter- & overgangsdækken

Overgangsdækken & Vinterdækken

At vælge det helt rigtige overgangs eller vinterdækken kan ofte være svært, da man tit kommer til at købe enten et man har hørt andre har været glade for eller lige falder over et på tilbud. Men der er mange parametre man skal have med i sine overvejelser. Vi har forsøgt at liste dem op herunder, således du har bedst mulighed for at vælge rigtigt første gang. Dernæst er der altid mulighed for at afprøve dit nye dækken ved modtagelse - DOG oven på et eksisterende dækken, således der ikke kommer hår på, hvis det er nødvendigt at returnere det.

Heste race og bygning spiller en stor rolle i mange modeller af dækkener. Da vores heste variere meget i bygning, benlængde, hals og bringe mm. 

Et godt eksempel er Bucas Power turnout, som ligger fantastisk på langt de fleste heste, men ikke på eks. hingste med ekstra bredde omkring hels og bringe. I sådan tilfælde skal man vælge Power turnout BIG NECH. Som netop tager højde for dette. Dernæst er det muligt at tilkøbe bringeforlænger også til dette dækken, hvis din hest har brug for dette.

 

Sådan finder du den korrekte størrelse på dækken:

De fleste dækkenproducenter går efter de velkendte mål som eks. 235, 145, 155 cm osv. Disse mål afspejler ryggen længden på selve dækkenet, men eks. QHP går efter mål på det samlede dækken, altså målt fra gringe til og med bagpart. 

Med mindre andet fremgår af det enkelte produkt, er alle dækkener her på Horsepartner i de traditionelle mål. 

Mange tror at man ved valg af dækkenstørrelse skal tage udgangspunkt i hestens højde. Dette er ikke direkte forkert, da man naturligvis skal forholde sig til hvor dybe det enkelte dækken er. MEN det er hestens længde der er afgørende, sammen med hestens bredde.

Har du enks. en hest der måler 135 i længden, men som samtid er meget bred, kan det faktisk godt være at du skal op i en 140 eller 145 cm. 

 

Sådan måler du dækkenstørrelse:

Man måler længden fra manken og til og med haleroden (husk at lade målebåndet følge hestens rygkurve). Dette giver dig en ide om, hvilket størrelsesområde hesten ca. befinder sig i.

Men dækkenstørrelser kan varrierer fra mærke til mærke og det spiller også inde, som beskrevet ovenover hvordan hesten er bygget.

 

Som beskrevet måles visse dækkener anderledes, eks. BUCAS som har lavet denne illustration, hvor de omregner målet på "en halv hest" til de traditionelle mål, som vi kender. 

Målskema

Er du i tvivl, så kontakt os altid gerne for råd og vejledning. 

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom

Få 10% på dit første køb!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på dit første køb (gælder ikke i forvejen nedsatte varer) & vi lover dig at vi kun sender få og relevante mails.
Tak - du er nu tilmeldt