✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Seat Saver

Hvad er en Seatsaver?

En Seat Saver er en slags sadelovertræk til sadlen, der har til formål at hjælpe rytteren. En Seat Saver monteres let på næsten alle typer sadler (med undtagelse af bomløse sadler, da deres bagsvidske er for bred). 

En Seat Saver er typisk lavet af gel og med et overtræk, men enkelte er også med gel på overside. En Seatsaverer stødabsorberende, dvs. den virker affjedrende og afbløder de stød vi som ryttere får under ridning. Den har derfor en lang række fordele for mange ryttere, specielt til ryttere der har problemer med at kunne holde til netop disse stød. 

En Seatsaver er et terapeutisk og komfortabelt blødt sadelsæde overtræk, der stabiliserer rytterens knogler og dermed giver mere ro og komfort.

Overtrækket har en stødabsorberende effekt på undersiden, der er lavet af anti-glidende og stødabsorberende soft-gel materiale i forskellige tykkelser, alt efter modellen. Oversiden er enten fremstillet af Dri-Lex®-Materiale, som er et åndbar og svedabsorberende materiale eller af gel, igen alt efter model.

 

Hvem kan have fordel af en Gel Seat Saver?

Rigtig mange ryttere har problemer med at holde til de stød vi typisk får op gennem halebenet, skambenet, ryggen og/eller nakken under ridning. 

Det kan skyldes mange forskellige årsager så som tidligere brækket haleben, skæv ryg, diskus osv. Alle disse "skavanker" kan nogle gange gøre rideturen til en udfordring. Og netop til dette, kan en seatsaver være en god "makker". 

Den monteres nemlig meget nemt på sadlen og kan derfor deles enten mellem ryttere eller flyttes over på en ny sadle, hvis man skal have ny eller har flere forskellige sadler i stalden.

 

Hvilken Seat Saver skal man vælge?

Der findes forskellige modeller af Seat Saver fra Acavallo. Hvilken model der er mest egnet til dig, afhænger af forskellige ting. 

Skal du bruge en seatsaver hovedsageligt til at mindske stød, anbefaler vi at du vælger den "traditionelle" altså den der hedder "Acavallo seat saver. Den fås så i 2 tykkelser - 10 mm. eller 20 mm. Om du bør vælge den ene frem for den anden, afhænger igen af forskellige ting. Kan man "nøjes" med 10 mm. er der ingen grund til at vælge 20 mm. Ved 20 mm. kommer man lidt længere fra sadlen end ved at vælge den på 10 mm. men den tykke, vil jo altid give mere stødabsorbering. Så dette bør du have med i dine overvejelser. 

Dernæst fås de med det der hedder "Gel-Out" altså hvor der er gel op mod rytteren. Denne model er at foretrække, hvis man eks. bruger det under tilridning af lidt "levende" heste, da det giver en ekstrem god grip. Men skal man derimod bruge sin seat saver til at ride langture, så vil vi anbefale den traditionelle seatsaver.  

 

 

Sådan monteres en Seat Saver:

1. Montere den bagerste del (lommen) op omkring bagsvidsken af sadlen

2. Stil sadlen op og "klips" de 2 stropper sammen i luftlommen af sadlen

3. Tag en af sidestropperne ad gangen og sæt dem rundt om panelen, således "takkerne" sættes ind under panelet og griber fast. Det samme gøres i den anden side. Disse 2 stropper skal altså IKKE sættes sammen.

 

Se endvidere monterings video`en her>>

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom