Fast lav fragt 39 kr. Fri fragt ved køb over 599 kr. Hurtig levering 1-3 dage 60 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 71967180

Dækken

Her finder du vores udvalgte dækner til den Islandske hest. Vi forhandler udelukkende dækner som vi kan stå inde for og som har en god kvalitet. 

 

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

  Islænderdækken

  Det kan til tider være lidt af en udfordring at finde et dækken, der passer til vores Islandske heste. Mest af alt fordi mange modeller er designet til mere spinkle og langbenede typer. Langt de fleste dækner vil være for "dybe" til en islænder, hvilket giver anledning til gnavsår og ubehag for hesten. 

   

  Hvilken størrelse dækken til Islænder

  Et dækken skal "ligge til" på hesten, således at risikoen for den træder dæknet i stykker eller "kommer i klemme" i bæltet minimeres. Samtidig skal et dækken være konstrueret således at spænderne springer ved for stor belastning, for her igen at sikre hesten ikke kommer til skade.

  Langt de fleste Islændere bruger str. 125 i dækken og andet Islænderudstyr, men ingen regel uden undtagelse. Det afhænger selvfølgelig af hvilken mærke dækken man vælger samt af den enkelte model. Et Topreiterdækken leveres f.eks udelukkende i størrelse 125 og har en super god pasform til langt de fleste Islændere. Ift. Topreiter dækkener vil det kun være meget store og grove typer, evt. hingste med en kraftig hals, der kan gå hen og få problemer. Men som sagt er der måske 2-3% af alle Islænder der ikke kan passe et Topreiter dækken, da det er justerbar i alle remmene.

  Andre hestedækkener som f.eks et HRIMNIR dækken, fås også udelukkende i str. 125 og her er historien næsten den samme som med Topreiter dækkenerne, da netop disse 2 typer dækner er specieltdesignet til netop den Islandske hest og dennes anatomi. 

  Størrelser fra andre brands i Hestedækkener, kan mere variere lidt i størrelser, men som udgangspunkt skal du også vælge dækken i str. 125, med mindre din hest er meget kort eller meget stor. Her kan størrelser som 115 og 135 komme på tale. Men vi vil altid i vores produktbeskrivelse gøre opmærksom på, hvis der er særlige ting du skal være opmærksomme på.

   

  Eksemdækken til Islænder

  Vi har naturligvis en bredt udvalg af Eksemdækkener til Islændere, da det desværre er en af de få men "trælse" udfordringer vores heste har. Nogle vælger at bruge Eksemdækken forebyggende, enten hvis de bor i et mitteområde eller hvis man lige har fået en hest hjem fra Island. Andre er desværre i den situation, at deres Islænder allerede har udviklet eksem, hvorfor brugen af eksemdækken er en nødvendighed. Fælles for alle Eksemdækkner er at de har til formål at minimere risikoen for bid fra Insekter, herunder mitter. Det der også her er vigtigt ift. størrelse, er at Eksemdækkenet sidder godt, tæt og samtidig giver hesten frihed til at kunne bevæge sig.

  Forskellige typer Eksemdækken

  Eksemdækkener findes i alkens farver, materiale, modeller og ikke mindst farver. Vi forhandler lidt forskelligt, for herved at kunne tilbyde Eksemdækken til lige netop din hest. Hos nogle heste er et "almindeligt" dækken i eksemmateriale nok, dvs. at det ikke er nødvendigt med mavestykke samt nakkestykke. Mens andre er så plaget at de skal have et heldækkende eksemdækken samt bruge fluemaske. Udover de traditionelle dækkener, forhandler vi også Zebra dækken. Et sebra dækken gør sig bemærket ved at have farve og mønster som en Zebra - herfra navnet naturligvis. Grunden til at et et Zebradækken er anvendeligt, er at man via observationer og forskning, har fundet ud af at Zebra striberne har en anti Insekt virkning og at mange insekter simpelthen ikke ser din hest som et bytte, på grund af striberne og der er jo yderst smart. 

  Sommereksem hos Islændere

  Sommereksem er resultatet af en allergisk reaktion hos den Islandske hest. Hesten er simpelthen allergisk overfor spyttet fra mitterne, hvilket resultere i kløe og ubehag for hesten. I meget grælde tilfælde kan hesten simpelthen blive så plaget at den klør sig til blods og stortset bliver uridelig i sommerperioden i de tidsrum mitterne ynder at være aktive. Mittetrykket er oftest størst ved sol opgang og sol nedgang, men lad dig ikke nare, for de bæster, kan godt finde på at tage en smuttur rundt i naturen i løbet af både dagen og natten. Udover at beskytte din Islænder med et Eksemdækken, kan du evt. sætte den på boks sidst på eftermiddagen og vente med at lukke den ud til solen har fået godt fat i løber af formiddagen. Dernæst findes der efterhånden en del alti insektmidler på markedet, som du kan supplere dit dækken med eller som kan anvendes under rideturen. 

   

  Dækken vask

  Et dækken kan let og ganske hurtigt komme til at lugte ganske fælt for vores menneskenæser, men man skal faktisk ikke gå og vaske på sine udedækkener og Eksemdækkener mere end højst nædvendig. Årsagen er at der på rigtig mange dækner ligger en imprenering, som ganske enkelt nedbrydes lidt efter lidt, når det udsættes for vask. Men den gode nyhed er, at du kan forlænge dit dækkens levetid, hvis du anvender midler, der tilfører ny imprenering. Men udfordringen er ofte at man simpelthen ikke har plads i sin vaskemaskine til et dækken eller simpelthen ikke har lyst til at have et dækken i sin egen vaskemaskine. Hvis det er tilfælde, så forhør dig enten i din omgangskreds, på rideskolen eller lav en Google søgning på "dækken vask", for der findes flere forskellige firmaer, der har specialiseret sig indenfor netop dette felt. Så sørger de ganske enkelt for du får et rent og evt. imprenderet dækken hjem. 

   

   

  De dækner vi har valgt at tage ind i vores sortiment, lever alle op til vores egne høje krav. For vi ved hvor vigtigt det er at have et dækken der passer til en Islænder og altså ikke blot et universal dækken. Vores Islændere står ofte uden mange timer i døgnet, hvis ikke hele døgnet, så hvis de har behov for et dækken, er det vigtigt det er af en så god kvalitet det også kan holde til det.

  Skulle du være i tvivl om hvilket dækken du skal vælge eller spørgsmål omkring størrelse og model, skal du aldrig holde dig tilbage. Vi vil nemlig rigtig gerne hjælpe og vejlede dig, så du så vidt muligt vælger rigtigt første gang. Og skulle uheldet være ude og dit nye dækken skulle vise sig, ikke at passe til din Islænder, så har vi altid 60 dages fuld returret.

  Du kan kontakte os enten via mail på info@horsepartner.dk eller via telefon 71967180

  Fast lav fragt 39 kr.
  Fri fragt ved køb over 599 kr.
  Hurtig levering 1-3 dage
  60 dages fuld returret

  Kurven er tom

  Du kan vinde gavekort på 500 kr.

  Vi trækker en vinder 1. uge i hver kvartal. Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev - som udsendes ca. 1 gang om ugen med gode tilbud samt tips & triks.
  Tak - du er nu tilmeldt