✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

DÆKKEN

Her finder du vores udvalgte dækner til den Islandske hest. Vi forhandler udelukkende dækner som vi kan stå inde for og som har en god kvalitet. 

 

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Islænderdækken

Det kan til tider være lidt af en udfordring at finde et dækken, der passer til vores Islandske heste. Mest af alt fordi mange modeller er designet til mere spinkle og langbenede typer. Langt de fleste dækner vil være for "dybe" til en islænder, hvilket giver anledning til gnavsår og ubehag for hesten. 

 

Dækken til Islænder - størrelser

Et dækken skal "ligge til" på hesten, således at risikoen for den træder dæknet i stykker eller "kommer i klemme" i bæltet minimeres. Samtidig skal et dækken være konstrueret således at spænderne springer ved for stor belastning, for her igen at sikre hesten ikke kommer til skade.

Langt de fleste Islændere bruger str. 125 i dækken og andet Islænderudstyr, men ingen regel uden undtagelse. Det afhænger selvfølgelig af hvilken mærke dækken man vælger samt af den enkelte model. Et Topreiter fleecedækken leveres f.eks udelukkende i størrelse 125, mens deres regndækken nu leveres i både 125 og 135. Fælles for dem er at de har en super god pasform til langt de fleste Islændere. Ift. Topreiter dækkener vil det kun være meget store og grove typer, evt. hingste med en kraftig hals, der kan gå hen og få problemer. Men som sagt er der måske 2-3% af alle Islænder der ikke kan passe et Topreiter dækken, da det er justerbar i alle remmene.

Andre hestedækkener som f.eks et HRIMNIR dækken, fås også udelukkende i str. 125 og her er historien næsten den samme som med Topreiter dækkenerne, da netop disse 2 typer dækner er specieltdesignet til netop den Islandske hest og dennes anatomi. 

Størrelser fra andre brands i Hestedækkener, kan mere variere lidt i størrelser, men som udgangspunkt skal du også vælge dækken i str. 125, med mindre din hest er meget kort eller meget stor. Her kan størrelser som 115 og 135 komme på tale. Men vi vil altid i vores produktbeskrivelse gøre opmærksom på, hvis der er særlige ting du skal være opmærksomme på.

 

Dækken typer

Vores robuste Islændere har normalt ikke så stort et behov for dækken. Men i visse tilfælde og situationer kan vi få behov for et dækken til vores heste. Vi har derfor et bredt udvalg af dækner til netop Islændere. 

Mest brugte dækner til vores heste er nok desværre Eksem dækken, som bruges både forebyggende og som" behandling, når skaden er sket. 

 

Dækken reperation

Dækken tilbehør Selv de bedste dækner, kan gå i stykker ved enten leg eller når hesten ruller sig. Vi har derfor et udvalg af forskellige tilbehør af spænder, elastikgjord osv.

Disse produkter gør det derfor muligt hurtigt at forlænge levetiden levetiden for dit dækken.

Dækken vask

Et dækken kan let og ganske hurtigt komme til at lugte ganske fælt for vores menneskenæser, men man skal faktisk ikke gå og vaske på sine udedækkener og Eksemdækkener mere end højst nædvendig. Årsagen er at der på rigtig mange dækner ligger en imprenering, som ganske enkelt nedbrydes lidt efter lidt, når det udsættes for vask. Men den gode nyhed er, at du kan forlænge dit dækkens levetid, hvis du anvender midler, der tilfører ny imprenering. Men udfordringen er ofte at man simpelthen ikke har plads i sin vaskemaskine til et dækken eller simpelthen ikke har lyst til at have et dækken i sin egen vaskemaskine. Hvis det er tilfælde, så forhør dig enten i din omgangskreds, på rideskolen eller lav en Google søgning på "dækken vask", for der findes flere forskellige firmaer, der har specialiseret sig indenfor netop dette felt. Så sørger de ganske enkelt for du får et rent og evt. imprenderet dækken hjem. 

 

 

De dækner vi har valgt at tage ind i vores sortiment, lever alle op til vores egne høje krav. For vi ved hvor vigtigt det er at have et dækken der passer til en Islænder og altså ikke blot et universal dækken. Vores Islændere står ofte uden mange timer i døgnet, hvis ikke hele døgnet, så hvis de har behov for et dækken, er det vigtigt det er af en så god kvalitet det også kan holde til det.

Skulle du være i tvivl om hvilket dækken du skal vælge eller spørgsmål omkring størrelse og model, skal du aldrig holde dig tilbage. Vi vil nemlig rigtig gerne hjælpe og vejlede dig, så du så vidt muligt vælger rigtigt første gang. Og skulle uheldet være ude og dit nye dækken skulle vise sig, ikke at passe til din Islænder, så har vi altid 60 dages fuld returret.

Du kan kontakte os enten via mail på info@horsepartner.dk eller via telefon 71967180

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom