✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563
prismatch
hit_air_h_fronthit_air_h_baghit_air_h_oppustethit_air_patron

Hit-Air "H" Lang model | Airbag vest

Varenr. 2106700

5/5 stjerner ud af 3 kundeanmeldelser.

DKK 3.999,00
DKK 3.199,20
Gratis fragt
Fragt kun 39 DKK
Gratis fragt ved køb over 599 DKK
Hurtig Levering pa 1-3 dage
Kundeservice på 52 23 15 63
Spørgsmål ?

Hit-Air Lang Model

Vi kender alle airbags fra bilerne, og hvordan de udløses i tilfælde af uheld, og dermed beskytter billisten, med samme princip er der lavet sikkerhedsveste til ryttere.

Ridning er for mange hyggeligt, men vi kan som rytter komme ud for situationer, hvor det kan blive farligt og alvorligt.

Hit-Air vesten er designet og produceret af den Japanske virksomhed Mugen Denko, de har i mange år specialiseret sig i at lave airbag veste til motorcykelister og til motorsporten.

Denne Hit-Air vest er perfekt til stævnerytteren der ønsker en lidt kropsnær let sikkerhedsvest samt til ryttere med en lang slank overkrop. Hit-Air H modellen giver dig optimal beskyttelse og yder effektiv beskyttelse af din nakke, ryg, bryst, ribben, sider og hofter ved fald fra hesten.

En Hit-Air vest forbindes til sadlen via en wire, som nemt klikkes af og på sadlen. Ved fald vil vesten blive pustet op og er herefter helt pustet op på under 1/2 sekund - altså i god tid inden du rammer jorden. Vesten vil tabe luften efter ca. 10 minutter, hvilket sikre dig, hvis du skulle være så uheldig at hesten lander oven på dig. Og vesten er samtidig stærk nok til også at sikre dig mod netop hestens vægt.

Når vesten har været udløst, skal der isættes ny CO2 patron, hvorefter vesten er klar på ny. Inde i lommen hvor patronen er monteret, kan du læse hvilken type patron der passer til netop din vest, da model og størrelse har betydning for hvilken patron der skal indsættes.

Den lange model kaldes også "H-modellen" pga. den karakteristiske H-form på ryggen. Denne model er figursyet og er uden slids, hvilket gør den flot fx over en stævnejakke. 

Størrelserne dækker over flere størrelser og det er derfor relativt nemt at finde den rette størrelse. Og skulle du få behov for yderligere plads i din Hit-Air vest når vinteren kommer og du dermed skal have tykkere tøj på, kan du tilkøbe ekstra forlængerstropper, således du let kan tilpasse din Hit-Air. Denne løsning er også effektiv hvis I er flere der ønsker at dele om jeres Hit-Air vest, eks søskende eller forældre/barn.

Det er vigtigt at din vest passer dig korrekt, det vil sige at når du tager den på, skal du kunne have en knyttet næve under vesten, på dit bryst.

Når airbag vesten er pakket ud skal den være så lang at den dækker langt ned over lænden, ellers har du ikke beskyttelse nok i vesten.

Bemærk:

Det er meget vigtigt at sikkerhedsvesten, monteres korrekt i sadlen. Vesten må ikke monteres i d-ringen forrest på sadlen, da disse ikke er testet i forhold til hvor mange kilo de kan bære, så du kan risikere at d-ringene bliver trukket ud af sadlen og din vest ikke udløses. Derfor skal du bruge et blivende element på sadlen, til at spænde din vest fast i, du kan fx bruge metalbøjlen til at sætte stigbøjlerne fast i, den kan nemlig tåle det træk der kommer når du falder af hesten, og du er dermed sikker på at din vest udløses.

Første gang du skal bruge din vest er det vigtigt at du indstiller den så du kan ride.

  1. Det første du skal gøre er at tage fat om Wiren og tjekke at kuglen, kan køre hele vejen rundt.
  2. Sæt CO2 patronen, i beholderen, den drejes på, på samme måde som en pære.
  3. Monter wiren og tilpas den.
  4. Tag derefter den lille skure ud af boksen, og tilpas længden på wiren, det skal være sådan at du kan bevæge dig i sædet, som du plejer når du rider, luk derefter boksen og skrue skruen fast.
  5. Tag vesten på, og tilpas den med velcro båndet inde i vesten, så den passer. Nu er du klar til at tage din vest i brug.

Husk altid at klikke vesten af, når du stiger af din hest, ellers udløses vesten.

Hvis du rider på flere heste eller deler vesten med en anden, kan det være en fordel at købe flere wirer, så du ikke skal skifte wiren rundt hele tiden.

Har du været så uheldig at du har været nede og bide i sandet, og skal have rengjort din vest, kan du med fordel hænge den op og tørre hvis den er blevet våd.

Når den er tør kan du tage en strigle med stive børster, og børste sand og snavs af vesten, er det ikke nok kan du tage en fugtig klud og tørre vesten af med.

Hvis den skal have en lidt større omgang, kan du hænge den ind i brusekabinen, og bruse den let. Husk dog at komme noget plastik rundt om patronen og aktiveringsenheden, og luk lommen, så du undgår at få vand i aktiveringsenheden.

Konkurrence og disciplin godkendelser:

Vær obs. på at det er tilladt for alle at ride med Hit-Air vest, der er dog forskellige regler, alt efter hvilken disciplin du rider, disse regler kan du læse mere om ved dit ride forbund.

Service eftersyn.

Producenten af Hit-Air vestene anbefaler at vesten, får eftersyn 1 gang årligt, også selvom at vesten ikke har fået ydre skader. Ved dette eftersyn tjekkes vesten for korrekt oppustning og tømning, og ydermaterialet tjekkes for skader.

Dette anbefales da det forlænger levetiden på vesten, og så du ved at du altid er ordentligt beskyttet når du skal ride.

Producenter laver dog ikke eftersyn, på veste der er mere end 5 år gamle. Der anbefales at skifte wire og nøglekugle, når der vises tegn på slid.

For at få din vest til eftersyn, bedes du skrive en mail til info@hitairsports.com, for at aftale nærmere.

 

Måleskema

Str.

Højde cm

Brystmål cm

Taljemål cm

Patron

H-Small

2XS-XS

145-165

74-88

60-74

50 CC

H-M Medium

S-XL

160-190

86-120

72-102

50 CC

H-L Large

XL-3XL

180-195

115-130

100-114

60 CC

H-X Extra

3XL-5XL

180-195

125-140

112-126

60 CC

Der kan forekomme lidt forlænget leveringstid på ydrestørrelserne, da disse ikke lagerføres centralt, men sendes fra central lageret. Kontakt os gerne for konkret leveringstid, hvis det haster. 

Kundeanmeldelser

Anne M,28-12-2023
Anne M,28-12-2023
Kirsten H,26-10-2021
✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom