✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Næseremme - Hvad er forskellen på de forskellige modeller?

Udgivet 14-02-2021

Næserem til heste

Langt de fleste af os bruger næserem på vores heste. Det gør vi af forskellige årsager, men hvorfor egentlig det?

Skal man bruge næserem på sin hest?

Nej det skal man ikke nødvendigvis, nogle heste trives faktisk bedst uden. Mens mange finder en ro med en godt tilpasset næserem.

Hvorfor bruger vi næserem?

Oprindeligt blev næseremmen brugt for at stabilisere nakkeremmen og dermed sikre at ”trensen” ikke faldt af hesten under brug, samtid med det stabilisere bidet.

Herunder vil vi give dig svar på disse spørgsmål og komme rundt omkring de forskellige modeller og deres indvirkning på hesten i brug.

Hvad er forskellen på de forskellige næseremme?

Der findes mange forskellige modeller og udformninger af næseremme, men som hovedregel kan man dele dem op i følgende. Dog med

  • Engelsk næsebånd
  • Engelsk Kombineret
  • Hannoveransk næsebånd
  • ”Anatomisk næserem” en nyere model som fås i både Engelsk og Engelsk kombineret

Engelsk næserem:

Engelsk

En engelsk næserem er en næserem med kun en rem. Denne rem er placeret højere oppe end eks. Hannoveransk næserem. Denne rem spændes som oftest under selve nakkeremmen, med mindre det er en trense, hvor disse 2 er sammensat og næseremmen derfor går igennem selve nakkeremmen.

En Engelsk næserem bruges ofte til heste der skal gå med stangbid, Kimblehook, Kandar eller lignende, da dette giver plads til biddene. Dernæst anvendes den til tider til heste der har en tendens til at få klemmelus eller på anden måde er særlig sensitiv omkring kinderne.

For at sidde korrekt, skal den placeres ca. 1,5-2 cm under hestens kindben og må ikke strammes mere end du kan få 2 fingre mellem, da du ellers risikere at presse tænderne for hårdt mod hinanden. Hesten har med dette næsebånd bedre mulighed for at åbne munden, hvorfor det også er bedre egnet til eks. kandar, så der er plads til 2 bid.

Engelsk Kombineret næserem:

kombineret

En engelsk kombineret næserem er som ”grundmodul” magen til en traditionel Engelsk, men med en ekstra ram, som sidder fast midt på den øverste del. Denne lidt tyndere rem spændes rundt om mulen på undersiden af bidet. Denne næserem er en af de mest brugte, specielt blandt pony og storheste, hvorimod Hannoveransk er mest brugt blandt Islændere.

Hannoveransk næserem:

En hannoveransk næserem, er en næserem der sidder nede omkring mulen og dermed spændes ude omkring bidet. Denne type næserem anvendes ofte enten hos ungheste der har brug for støtte til ikke at åbne munden så meget, for herved at lære at finde ro omkring bidet. Eller til heste der går med et normalt trensebid, hvor der ikke er behov for en næserem der sidder højere oppe.

Nogle kombineret er desuden lavet med tilbagetræk, for herved at skabe et blødere og mere jævnt træk.

Her er det også meget vigtigt at du ikke strammer dit næsebånd for stramt, da dette vil bevirke at hestens tænder presses sammen og dermed kan resultere i spændinger. Så ALTID 2 fingre mellem!

Hannoveransk næserem:

hannoveransk

Det hannoveranske næsebånd nede på næsen og spændes uden på – omkring bidet. Denne næserem yder dermed ikke pres på kindtænderne på samme måde som et engelsk, men kan samtid i større grad påvirke hestens evne til at kunne åbne munden.

Den Hannoveranske er ofte at foretrække til f.eks ungheste som er i gang mad at skifte tænder, da det ikke på samme måde som det engelske presser kindtænderne mod hinanden. Denne næserem menes af mange at give bedre støtte til bidet og medvirke til mere ro end eks. Engelsk Kombineret, da det netop ligger lige rundt om dette. Det har også den fordel at det minimere hestens mulighed for at åbne munden for meget under ridning.

Her er det som hos de øvrige remme, vigtigt at sikre at den ikke er spændt for stram. Det er vores anbefaling at du kan have 2 fingre mellem næseremmen og næsen.

”Anatomisk” næserem:

anatomisk

De nyeste næseremme der er kommet på markedet er de såkaldte anatomiske næseremme.

Disse er udformet med en større bue i selve næseremmen – inspireret af Micklem og DY ´ON. For herved at give mere plads til bidringen, samt for at ligge presset på hestens hoved hvor det ikke påvirker nervebanerne. Disse fås i dag både i en kombineret og en engelsk udgave fra forskellige leverandører.

Vi ser i disse år en stor stigning i antallet af solgte næseremme af denne type og få samtid meget positive tilbagemeldinger fra vores kunder på disse. Tilbagemeldingerne lyder på at mange heste finder større ro på bidet og at presset føles mere behageligt for hesten. 

Man kan jo nærmest sige at placeringen af denne næserem ligger lige midt mellem en engelsk og hannoveransk, hen over næsen på hesten. Her er det dog som tidliger nævnt, vgtigt at tillade 2 fingres luft mellem remmen og hestens hoved. 

Kurven er tom