✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Hvordan vedligeholder du dine ridestøvler?

10-07-2023

Vedligeholdelse af Ridestøvler

Ridestøvlen er en af de mest vigtige redskaber vi som rytter har, derfor er det også vigtigt at vi passer og plejer dem korrekt.

Uanset om vi ridder dressur, spring tager en tur i skoven eller noget helt andet, kan vi ikke komme uden om at det er vigtigt at støvlerne, sidder korrekt, og ikke glider i bøjlerne.

Støvlen er designet til at passe på dine fødder, ankler og underben, men de skal stadig ikke være for tykke, så du ikke har kontakt til hesten når du rider.

Ridestøvler skal kunne holde til en hel dal, da de ofte bruges både i stalden og til at ride i, og det er i nærmest alt slags vejr. Derfor er det også vigtigt at støvlerne bliver holdt ved lige med den korrekte pleje.

  1. Ridestøvler er designet til at ride i, derfor skal de også kun være på når du skal ride. Det er en udbredt misforståelse at en ridestøvle kan holde til at man også bruger den i stalden, det kan den ikke, derfor skal man også kun have den på når man rider, og så skifte til en anden sko når man er færdig.
  2. Når du skal gøre dine ridestøvler rene, skal du gøre det umiddelbart efter ridning. hvis først skidt og snavs får lov at gro fast, er de nærmest ikke til at få rene igen. Tør dine støvler over med en fugtig klud, lad dem tørre og smør dem derefter ind i skocreme. slut af med at polere dem med en klud, eller Nylonstrømpe, for at få ekstra shine. Brug ikke en færdig produceret pudsesvamp, den indeholder ofte silikone, og det forhindre skocremen i at trænge ind læderet.

Brug aldrig læderfedt da det sætter sig i syningerne, og aldrig tørre helt op, og derfor over tid vil opløse syningerne i støvlerne.

Lad aldrig dine støvler tørre eller stå ved en radiator, brændeovn eller lignende, de det udtørre støvlerne, og læderet vil sprække.

  1. Du kan nemt og hurtigt forlænge levetiden på dine støvler, ved at bruge en imprægnering inden du tager dem i brug. Det gør at dine støvler bliver mere modstandsdygtig, både over for vand, men også skidt og snavs.
  2. Lynlåsen, kan som vi alle ved være en tricky størrelse at have med at gøre. Lyn altid lynlåsen helt op inden du tager din støvle på. du kan med fordel hjælpe din lynlås, ved at holde åbningen imod hinanden når du lyner. Lynlåsen skal holdes ren for skidt og snavs, ellers går den ganske enkelt i stykker. Derfor kan du med fordel, bruge en tandbørste til at gøre din lynlås ren med. Så undgår du at den kommer til at gå trægt og bliver ødelagt. Og brug gerne lynlås spray - så den hele tiden glider let.

Er lynlåsen begyndt at gå lidt træls, kan du sprøjte den med zipper spray, som gør at lynlåsen bliver ”smurt” lidt, og derefter går bedre.

Er der et bestemt sted lynlåsen sætter sig hver gang, kan det være fordi at ”tænderne” er blevet lidt skæve, og har brug for at blive rettet op, dette kan en skomager gøre for dig, så skal du ikke skifte hele lynlåsen.

  1. Opbevaring af dine støvler er lige så vigtigt som at du plejer dine støvler. Når de ikke bliver brugt kan du med fordel bruge sætte støvletræ/støvlestivere i dine støvler, på den måde beholder de formen, og klapper ikke samme i anklerne.

Derudover er det en rigtig god ide at have dine støvler i en støvletaske, her skal du bare være meget opmærksom på, at støvlerne er helt tørre og rene når de kommes i tasken, for at du undgår at de mugner osv.

  1. Ridestøvler trækkes altid af med hænderne, pas på med at bruge støvleknægt, da det ofte resulterer i at sålen løsner sig fra støvlen, og læderet tager skade.

Sko Creme - Fit 400x400   

Kurven er tom