✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Fager Bid

21-04-2019

Titanium og Sweet Iron bid

Du har sikkert hørt om dem...

Fager logo


Fager Bits i original "sprog"!



Hvis ikke, så skal du helt sikkert læse hele dette blog indlæg. Og har du hørt om dem, så spring over de dele du allerede ved!


Og her kommer hvorfor.... 

 

Bag "FAGER Serien" står:

 

Louise Fagerström

"Designer og rytter"



Louise Fagerström er svenske designer og rytter. Louise står ligeledes bag succes serien fra PS of Sweden og har specialiseret sig i "problemløsning" ved rideudstyr.
Hele "bid eventyret" startede da hun havde store problemer med at finde et egnet bid til sin egen hest. Og som allerede etableret designer indenfor rideudstyr, besluttede hun sig for at fordybe sig i bid universet og ikke mindst hestens anatomi. Hvilket resulterede i det, der blev til det første FAGER bid, nemlig MAX. 

Senere er der kommet mange "søskende" til og flokken vokser stødt. Louises mål er at fortsætte udviklingen og fortsætte den evige læring, der er i at forske og udvikle bid af høj kvalitet.


"Og derfor er sortimentet hos Fager ikke statisk, men i evig udvikling. En tilgang vi i den grad sætter stor pris på. For den dag vi stopper med at lære, stopper udviklingen!"





Fager bid er alle designet i enten Titanium eller Sweet Iron.


Titanium
Titanium er et meget let materiale og man bliver helt chokeret første gang man løfter det. Disse bid er særligt velegnet til heste der har brug for et let bid.  

Sweet Iron
Sweet Iron er særdeles velegnet til heste, som generelt "mangler interesse" i bidet samt hos heste, der generelt har problemer med at acceptere bidet. Sweet Iron afgiver en let sødlig smag, som netop gør det mere acceptabelt for mange heste.

Fager JuliaFager LillySabina 3 delt



De små detaljer - den store forskel!


Små heste - små munde!
Den Islandske hest har en meget lille mund, hvilket giver os store udfordringer. Ikke kun i forhold til tykkelsen på bidet, men også i forhold til at mange producenter simpelthen ikke producere bid ned i 9,5 og 10,5 cm. Dernæst kommer "højden" på ganen og i en hvis grad også tykkelsen på laderne.

Jeg kan sagtens forstå hvis du tænker:

- "Her står jeg af"!!!

- "Det finder jeg ALDRIG ud af"....

Men det gør du!



Prøv engang at høre din dyrlæge eller hestetandlæge om du ikke må kigge med næste gang din hest skal have tjekket tænder. Kig så op i ganen og når du har set blot 2 heste i munden, kan du forstå hvor stor forskel der der fra hest til hest. Se om den har en høj, flad eller smal gane, tykke kinder eller flade lader... Og spørg gerne dyrlægen om deres virdering om de forskellige punkter.


Og her kommer grunden til hvorfor det er vigtigt!


For at finde det rigtige bid til din hest, skal du vide lidt om den kære hestemund og hvordan netop din hest ser ud. Ellers er det nemlig, at du let kan komme til at købe det ene bid efter det andet uden helt at ramme rigtigt. For så "famler" du nemlig i blinde. Din observation skal du nu kombiner med den enkelte hests personlige præferencer. Som f.eks, har den tendens til at ligge sig på bidet, er den meget følsom i munden, har den svært ved at acceptere bidet osv.


Og så er du nemlig ved at være klar til at vælge bid, evt. ved brug af:

Fager bidguide

Kurven er tom