✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Fager Bid

Kvalitets bid med omtanke! Udviklet med hesten i fokus!

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Fager Bid - Titanium

Bag FAGER står den svenske designer og rytter Louise Fagerström. Louise står ligeledes bag succes serien fra PS of Sweden og har specialiceret sig i "problemløsning". Hvilket også var årsagen til hun startede med at udvikle bid. Hendes egen hest havde store udfordringer med bid, hvilket resulterede i at hun designede det første FAGER bid, nemlig MAX. 

Senere er der kommet mange "søskende" til og flokken vokser stødt. Louises mål er at fortsætte udviklingen og fortsætte den evige læring, der er i at forske og udvikle bid af høj kvalitet. 

Fager bits  i Titanium er enten i ren titanium eller kombineret med eks. en kobber rulle. Titanium er et meget let materiale, hvilket mange heste foretrækker.

 

Fager Bid - Sweet Iron

Fager bits i Sweet Iron er særdeles velegnet til heste, som generelt "mangler interesse" i bidet, da det afgiver en let sødlig smag, som opfordre hesten til at blive mere aktiv. Deres Sweet Iron bid er i flere tilfælde kombineret med kobber ruller eller kobber striber, for herved at aktivere interessen yderligere.

Sweet Iron bid har været fremme i mange år, men det der kendetegner Fager bits Sweet Iron, er deres evne til at tage højde for de udfordringer de enkelte heste har omkring netop bidet. Du kan under hver produkt læse mere om de enkelte bid og ikke mindst deres forcer. Og skulle du være i tvivl, står vi naturligvis altid klar med råd og vejledning.

 

Fager Bits - Modeller

Fager har (i skrivende stund) 21 forskellig modeller, hvor flere af dem fås i forskellige varianter, enten som henholdsvis 2 og 3 delt eller med D ringe eller løse ringe. Fælles for alle modellerne er, at de er udarbejdet med omtanke for hesten, hvor der er lagt vægt på at udvikle bid, der efterkomme den enkelte hests behov og anatomi.

 

Måske tænker du.... Åhhh nej ikke BID JUNGLEN igen!!!!

Been there - done that!

 

Det er lidt som at være på jagt efter en ny hest eller en sadel, som både skal passe hest og rytter. En jagt, der både kan være spændende men samtidig helt utrolig fustrerende. Men når det lykkedes, er der ingen tvivl om det har været jagten vær.

Men inden du begiver dig ind i "Junglen". Så HUSK at få tjekket tænderne på din hest af en heste tandlæge. Tandspidser, knækket tænder eller andet, vil nemlig gøre din søgen efter et passende bid til det rene marridt. 

Dernæst, så husk - INGEN bid er gode til alle heste! Hestens munde er lige så forskellige som os mennesker. Nogle har en tyk tunge, andre en lav gane, nogle tykke kinder, mens andre bare er ekstra følsomme. Så ud over at få tjekket tænder, så kig grundigt på din hest, kombinere dine observationer med dine erfaringer med den specifikke hest. Så er du langt.

Dernæst har FAGER lavet en helt unik "BID GUIDE" som grov opdeler heste typerne, for herefter at vejlede og indskrænke antallet af velegnet bid til et minimum.

 

FEI godkendte Fagerbid:

Der findes forskellige regler indenfor de forskellige sportsgrene og ikke mindst lande, når det kommer til godkendelser af bid. Vil du tjekke om dit Fagerbid er godkendt til din sportsgren, så tjek her listen over godkendelser udner FEI, FEIF mm. fordelt på lande: FEI godkendte Fagerbid!

 

Den Islandske hest og FAGER!

Hvilken Fager bid passer så til den Islandske hest - hold nu fast!!!! For det gør langt de fleste faktisk, måske med undtagelse af THOR og Philip, da de umiddelbart er for tykke (20 mm.). Den Islandske hest har nemlig ikke ret meget plads i deres mund, så derfor skal vi være påpasselige med at ligge for tykke bid ind i munden på dem, da det kan mindske deres mulighed i at synke under arbejde. 

Men når det er sagt, vil vi anbefale at du tager et kig på FAGER "BID GUIDE" som med sikkerhed vil hjælpe dig på vej, til at finde det helt rigtige FAGER bid. Og skulle du fortsat være i tvivl, så skal du aldrig holde dig tilbage med at kontakte os. 

Sabina_Fager_bid

 


Hvorfor skal man vælge et FAGER bid?

Lad os sige det sådan, et FAGER bid er kvalitet, det er gennemtænkt og i unikke designs. Alle bidene er enten i Titanium med Sweet Iron, for optimal komfort for hesten.

FAGER er et brand der er i konstant udvikling og de siger også selv "Er Fager bid kan se underligt ud, men det vil føles fantastisk for din hest".

Unikke funktioner:

Fager ligger vægt på de små detaljer, som måske ikke lige spottes med det blotte øje. F.eks har Louise Fagerström udviklet det såkaldte TOL ™ system, som er en forkortelse af "Turn over lock". Denne funktion forhindre ringen i at overbøje, således de ikke bøjer mere end 90°. Dermed beskyttes tænderne og gør ængstelige og spændte heste mere afslappet omkring biddet.

 

Dernæst gør de brug af det såkaldte FSS™ (Fager Smart System). Et system eller metode om man vil, som låser leddene i alle retninger således biddet ikke skader ganen. Princippet går ud på at efterligne det klassiske lige bid, men tilfører det lidt fleksibilitet, der sikre at hesten vil opleve mere frihed og ro i munden. 

Dette system anvendes i flere af FAGERS bid, blandt andet ANNA som ses herunder:

Fager bid ANNA

 

Bid som din hest vil elske

Ingen heste kan sammenlignes, alle er unikke på hver deres måde. Men alle equipager er også unikke, så derfor handler det om at finde et bid som for det første anatomisk passer din hest og dernæst passer til jeres helt unikke samarbejde. 

Et gammelt ordsprog lyder "Et bid er aldrig skarpere end hænderne der holder tøjlen". Og et langt stykke hen ad vejen, er dette også korrekt - HVIS biddet vel og mærket passer din hest, både i bredde, tykkelse og form. Herunder ses Kongur med sit favorit Fagre bid JULIA

 

Fager_model_billede

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom