✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Hit-Air

Hit-Air Sikkerhedsveste og tilbehør til disse.

Hit-Air sikkerhedsvest

Hir-Air er vesten der også omtales som sikkerhedsvest med airbag. En sikkerhedsvest der blot vejer 800 g. og dermed en vest som er utrolig let og fleksibel at have på, og som pustes op ved evt. fald fra hesten.

En Hir-Air vest er en af den fortrukken sikkerhedsveste for mange ryttere. Hit-Ari vesten er en innovativ letvægts ridevest med indbygget airbag. Denne sikkerhedsvest beskytter effektivt rytterens nakke, ryg, bryst, ribben, sider og hofter i tilfælde af fald. Vesten er velegnet til alle typer af ryttere, uanset om du rider military, jagt, spring, skovture eller vil beskytte dig selv under tilridning af ungheste mm. Hit-Air vesten vejer blot 800 g. og fylder ganske lidt, og er let og behagelig at ride med.

Hit-Air sikkerhedsvest er oprindelig lavet til motorcykel ryttere og anvendes i dag af politi motorcykel betjente fra en lang række lande, heriblandt Spanien, Frankrig og Sverige.

 

Sådan fungere en Hit-Air airbag vest

Hit-Air tages uden på din jakke eller trøje og forbindes med sadlen via en strop og en lille wire, som nemt klikkes af og på. Ved et fald fra hesten, bliver wiren strammet og udløser en Co2 patron som sidder i en lukket lomme foran på vesten. På under et 1/2 sekund bliver Hit-Air vesten pustet op - Altså i god tid inden rytteren rammer jorden. Vesten pustes op, ved at folde de særlige folder ud, og skaber dermed en beskyttende pude om nakken, ryggen, brystet, ribbenene samt ned på lænden. Du er dermed godt beskyttet inden du rammer jorden. Dernæst er vesten ligeledes stærk nok til at kunne beskytte dig mod hestens vægt, hvis du samtid skulle være så uheldig at hesten vælter ned over dig.

 

Når Co2 patronen bliver aktiveret og dermed puster vesten op, vil den holde luft i ca. 10 minutter. På den måde er rytteren beskyttet, hvis man skulle ligge klemt under hesten.

 

Vesten skal monteres korrekt. Det er ikke nok at montere vestens wire i sadlens D ring foran, denne er nemlig ikke testet til at kunne holde til det træk der vil udløses ved fald. Man skal derimod montere en strop inde omkring metaløjet (stigrems bøjlen). Metalbøjlen kan nemlig tåle et kæmpe træk, så man er sikker på at vesten udløses i tilfælde af fald eller styrt.

Når du har din Hit-Air vest på, skal du bærer den yderst, altså uden ´på dit overtøj. Du skal ligeledes kunne have en knyttet næve mellem dit bryst og vesten. Dernæst skal wiren være lige så tilpas lang, at den passer hvis du står helt op i bøjlerne og så lige ligger ca. 5 cm. til. På den måde, sikre du at din vest vil blive udløst i korrekt tid inden du rammer jorden.

Til tider kan man være udsat for at der er lidt stor forskel på om man bruger vesten sommer eller vinter i forhold til hvor stram/løs den er. Det er derfor at foretrække at købe vesten efter din ”størrelse” om sommerne, og skulle den blive for lille udenpå dit vinter ridetøj, så kan man tilkøbe forlængere, som kan påmonteres, uden det har betydning for funktionaliteten. Samtid kan en forlænger være et super godt redskab, hvis vesten eks. skal deles mellem mor og datter eller mellem søskende. På den måde er der nemlig flere der kan få stor glæde af Hir-Air vesten på en gang.

 

 

Hit-air sikkerhedsvest tilbud

Hit-Air veste på tilbud er desværre ikke noget man finder så ofte. Men hos os tilbyder vi Prismatch, hvis du mod forventning skulle finde den til en lavere pris hos en anden forhandler. Du kan læse mere om vores Prismatch her>>

Dernæst kan du naturligvis også fra tid til anden, være heldig at Hit-Air kommer på tilbud også her hos os.

 

Hit-Air Patroner

Her hos os, kan du naturligvis købe patroner til din Hit-Air sikkerhedsvest. Vi har de godkendte Co2 patroner, som bruges i disse veste. Det er altid en god ide at have en ekstra patron liggende, i tilfælde af at du skal være uheldig at få din vest udløst.

Husk at kigge inde i lommen på din vest, her vil det nemlig fremgå hvilken patron det er du skal anvende. Der findes nemlig forskellige slags, alt efter hvilken størrelse og model du har.

 

Hit-Air modeller:

Der findes 2 modeller Hit-Air sikkerhedsveste eller rettere sagt 3 slags, hvis vi tæller børne vesten med. En kort model og en H –model som også kaldes den lange model. Den lange model er som navnet antyder mest velegnet til lange og slanke ryttere, eller til stævnerytteren som gerne vil have en model som syner mindst muligt.

De 2 voksen Hit-Air modeller fås i forskellige størrelser, som angivet herunder. Vær opmærksom på at de dækker over mange størrelser og patronerne ikke er de samme i vestene.

 

Hit-Air Kort Model:

Den korte model ern ok den mest eftertragtet vest blandt skovtursrytterne, da denne model er kort og bred og dermed ”genere” mindst muligt. Til denne model er det ligeledes muligt at tilkøbe både rygskjold, samt lændeskjold. Et rygskjold er nødvendigt, hvis du vil anvende din Hit-Air vest til eks. konkurrencer hvor CE godkendte veste er et krav.

 

Størrelser Hir-Air kort model:

  • Junior (130 til 160 cm. høj)
  • Small: XXS-S
  • Medium: S-XL
  • L: XL-XXL

 

CO2 cartridge: 50cc

 

Hit-Ait H-model (Lang model):

Denne har sit navn efter formen som et H på ryggen. Denne har ingen slids og er mere figursyet - derfor er den ikke så fleksibel i bredden. H modellen er figursyet og derfor meget flottere udenpå eksempelvis en stævnejakke. Denne model foretrækkes ofte at ryttere med en længere overkrop eller af eks. stævneryttere.

H-modellen (den lange model) fås i følgende størrelser:

  • Small: XXS-S
  • Medium: S –XL
  • Large: XL - 3XL
  • XL: 3XL-5XL
✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom