✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Profilrytter: Turen går til Island

Udgivet 20-09-2021

Hos vores profilrytter, Anne Kathrine Carlsen, er der fuld fart på i disse dage. Hun er nemlig i gang med at klargøre og pakke til hendes ophold på Island. Vi fangede hende kort forinden hun skulle afsted, mens hun sad i bilen og var på vej til én af de mange ærinder, som hun skulle nå inden hun kørte mod København senere samme dag for at tage den 3-timer lange flyvetur til Island.

Med kun 20 år på bagen har Anne Katrine – i daglig tale AK – mange titler bag sig. Én af dem er hendes nye titel som Danmarksmester i Gædingakeppni 2021, som hun opnåede sammen med den 7-årige hingst, Sókrates fra Stutteri Thrane, som hun har haft lånt i denne sæson.

https://horsepartner.dk/img/diverse/horsepartner_profilrytter_blogindlaeg.jpg

Tillykke med danmarksmesterskabet – og den fine titel ønskes du fra os alle her hos Horsepartner.dk

”Tak! Jeg er meget glad for, at jeg blev hjemme denne sommer og deltog til DM i Gædinga Keppni og red det her sidste stævne på Sókrates! Oprindeligt ville jeg gerne havde rejst til Island lige efter DM i sport, men er glad for min beslutning om at blive og få det sidste stævne med og vente lige lidt længere til at tage til Island. Men nu glæder jeg mig også bare til at komme derop og i gang!”

De næste tre måneder opholder Anne Kathrine sig på Island, hvor hun skal arbejde med heste, på det anerkendte stutteri Auðsholtshjáleiga, som drives af Pordís Erla Gunnarsdóttir og hendes forældre.

Helt op til rejsen har Anne Kathrine drevet sin egen træningsstald for islandske heste i Herning på en nyindkøbt gård, som ejes og drives af Anne Kathrine og hendes familie. De har altid drømt om at flytte på landet, så det at flytte på gård er en drøm og et fællesprojekt.

”Vi har to boliger på gården, så alle bor her og det er så fedt at have alting samlet. Min lejlighed er i direkte forbindelse til stalden, så for mig er det mega rart, at det hele er i en radius af 5 meter, så det er virkeligt nemt i forhold til fodringer og pasning af hestene.”

Men nu rejser du jo til Island, så hvordan kommer det hele til at hænge sammen i de måneder du er bortrejst?

”Kjoi (red. Anne-Kathrines hest) holder en pause, men der er heldigvis mange derhjemme, som gerne vil tage sig af ham eller hvis han bliver lidt for tyk, så vil min staldpige gerne longere ham. Jeg er så heldig at have 4-5 opstalderer, som er mega søde til at hjælpe og de bidrager til meget på gården sammen med min familie. De fleste heste går jo i løsdrift, så de passer meget sig selv. Men når jeg er væk, er det mine forældre og opstaldere, der hjælpes ad til at få det til at køre rundt.”

Hvad med din forretning?

”Den er jo også sat på pause og alle mine elever samt hold er sat på pause, men de har mulighed for at få undervisning online, mens jeg er væk. Det har været lidt uoverskueligt op til, da alt har skulle gøres klar. Rytterstuen og stalden er blevet ordnet, opstalderne er blevet informeret omkring alting i forhold til hestene, alle træningshestene er blevet sendt hjem til deres ejere og Sókrates er kommet tilbage til hans ejer igen. Nu har jeg fået alt overstået og jeg er meget mere fattet og glæder mig bare!”

https://horsepartner.dk/img/diverse/horsepartner_profilrytter_blogindlaegb.jpg

 

Hvorfor faldt dit valg på at tage til Island og arbejde?

”I bund og grund for at udvide min horisont med træning af hestene. Én af mine veninder har været på Island i 4 år og anbefalede det sted jeg skal op og arbejde. Jeg skrev bare til dem (red. stutteri Auðsholtshjáleiga) og kom i kontakt med dem på den måde, også fik jeg tilbudt en plads deroppe! Målet er jo at blive endnu dygtigere og prøve noget nyt. Nu har jeg jo været i gang i Danmark og er færdig som ungrytter, så det er et godt tidspunkt at opleve nye ting og udvide mine ridefærdigheder”

 

Hvorfor lige stutteriet Auðsholtshjáleiga?

”Jeg skrev faktisk rundt til forskellige steder og fik ja rigtigt mange gode steder, men valgte Auðsholtshjáleiga fordi jeg tænkte, at det var der jeg kunne få størst udbytte og har jo en veninde, som har arbejdet der, så ved det er et ordentligt sted også har jeg snakket rigtigt godt med Disa (red. Pordís Erla Gunnarsdóttir, som driver Auðsholtshjáleiga)

 

Vi hører jo ofte at mange tager til Island og arbejder i få måneder, men bliver bidt af det og forlænger deres ophold. Tror du at du kun bliver i Island i 3 måneder?

”Mit udgangspunkt er 3 måneder, men jeg er klar over jeg godt kan blive fristet til at blive der længere eller tage derop igen. Men Kjoi holder mig forbundet til Danmark og selvfølgelig alle mine søde elever og kunder, som jeg skal tilbage til.”

 

Hvad håber du at få ud af det dit ophold?

”Intention er at blive bedre til at gangsætte heste og lære mere om videreuddannelse af gangarterne også vil jeg også gerne få en endnu dybere forståelse af avl og kåring. Auðsholtshjáleiga har lavet mange topheste, så vil gerne få mere viden omkring avlen og tankerne bag. Men er spændt på at få nye kontakter og se Island fra en anden side. I 2017 var jeg på Island og brugte en uge på at se alt det man nu skal se, den blå lagune m.m., nu er det jo et helt andet formål.”

https://horsepartner.dk/img/diverse/horsepartner_profilrytter_blogindlaega.jpg

 

Har du nogle fremtidsplaner?

Jeg vil gerne have en hest med hjem fra Island, ingen idé om hvad, men det ser vi på, måske en avlshoppe eller nogle ungheste? For jeg vil gerne avle heste på lang sigt. Jeg har ikke decideret fremtidsplaner, tager denne mulighed også tager den derfra og ser hvor det bærer hen. En ting er sikkert, jeg glæder mig big time og skal lære så meget jeg kan! Jeg skal helt sikkert fortsætte med heste, måske en Hólar-uddannelse, men hvis ikke jeg bliver på Island og fanger sproget ordentligt, så kan det være jeg tager en uddannelse herhjemme, måske en Feif-uddannelse. Men nu giver jeg bare Island alt jeg kan og ser på det”

 

Hvad har du så pakket i kufferten? Har du nogle musthaves, som du SKAL have med dig?

”Jeg har selvfølgelig pakket rigtigt mange par ridebukser, jeg har ca. 3-4 par Topreiter ridebukser med mig, jeg kommer jo ikke til at gå med andet. Det er ret koldt på Island, så har lige fået et par håndvarmere med, da mine hænder bliver ret hurtigt kolde. Så har andre anbefalet mig, lag på lag og uld skulle være vejen frem deroppe! Og godt med uldstrømper, trøjer fra Topreiter m.m. Og et lifehack på Island er at anskaffe sig et pandebånd, så passer man ind!”

Vi ønsker Anne-Kathrine en rigtig god tur til Island og håber det kan give inspiration til andre, som ønsker at tage til Island og arbejde med heste og forhåbentligt kan besvare nogle spørgsmål herom.

Kurven er tom