Fast lav fragt 39 kr. Fri fragt ved køb over 599 kr. Hurtig levering 1-3 dage 60 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 71967180

Valsbid

Vals Bid er udformet til den Islandske hest. Tanken bag biddet, var at skabe et bid, der passede til den Islandske hest og dens lille mund. Dernæst ville man lave et bid, der lå roligt, samtid med det skulle give de rette signaler, når en "komando" blev givet. 

Vi må sige at det, til fulde lever op til tanken bag!

Hvad er et Vals bid?

Et Vals bid, er et bid der er udformet således det er tilpasset den Islandske hest og dennes anatomi . Den Islandske hest har generelt ikke ret meget plads i munden, hvilket betyder at et for tykt bid, vil forhindre hesten i at kunne synke under ridning. Derfor ser vi mange Islændere, der simpelthen skummer og direkte savler under ridning. 

Et Vals bid er smalt, hvilker gør passagen i munden bedre, hvilket betyder at den kan synke ubesværet under ridning.

Et Vals bid kan passe på langt de fleste Islænder trenser og er et oplagt valg til dig der går op i Islænderudstyr!

 

Hvorfor har Vals bid store ringe?

Vals biddet er samtidig udformet med store bidringe, som har 3 funktioner:

1. De støtter op på kinderne, hvilket hjælper med at "guide" og lede hesten til at udfører vores ønskede signal. Samtidig med ringenes størrelse sikre at bidringene ikke ryger med ind i mundvigerne.

2. De øger stabiliteten af bidet. 

3. De udjævner de små uroligheder tøjlen giver, fra en urolig hånd og dermed mildner signalerne

 

Skal man vælge Messing eller Rustfri stål?

Det kan være et meget svært spørgsmål at svare på, da der er mange ting der spiller ind. Men der er dog nogle hovedpionter, som du kan bruge til at træffe dit valg.

1. Messing afgiver lidt smag og opfordre dermed hesten til at tage mere kontakt til biddet. Messing er også en lidt "blødere" metal end rustfri stål.

2. Rustfri stål er et "neutralt" metal og ofte godt på heste der i forvejen går frem til biddet.

Vores erfaringer er, at heste der ikke fra naturens side er så gode til at acceptere biddet og som måske "putter" sig lidt, fungere super godt på messing biddet. Mens heste der har en tendens til at tage lidt fat om biddet fungere bedst på rustfri.

 

Vores erfaringer med Vals bid

Her hjemme bruger vi både Vals bid med messing og rustfri stål.

En af vores ungheste har ikke rigtig ville gå frem til biddet og puttede sig rigtig meget. Ham satte vi et 10,5 cm. 2 delt messing bid på og efter 3-4 gange ridning, gik han nu frem og begyndte at acceptere biddet og endda suge sig på. Fantastisk oplevelse at føle, han pludselig ikke længere var "bange" for biddet.

En anden af vores heste, havde en tendens til at savle virkelig meget under ridning. Ja så meget at vi jokede med at hun kunne bruges som vandvogn på banen ;-). Men hun har altid været redet på 3 delt og fingerede egentlig super fint på det, var blød og smidig samtid med hun var blød og lækker i hånden. Men vi blev enige om, at det måtte jo egentlig ikke være særlig rart for hende, med alt det mundvand. Så vi satte et 3 delt 10,5 cm. rustfri Vals bid på hende. Og VUPTI så stoppede hendes evige strøm at savl. Nu skummer hun let og fint og virker tilfreds.

 

Indstilling af nakkerem ved brug af Vals bid

Husk at de store ringe i Vals biddet, har betydning for din nakkerem. Du skal typisk spænde nakkeremmen 1-2 huller på, i forhold til når du anvender almindeligt bid til din hest. Ellers bliver det for løst og selve biddet kommer til at ligge sig frem mod de forreste tænder. 

 

Fast lav fragt 39 kr.
Fri fragt ved køb over 599 kr.
Hurtig levering 1-3 dage
60 dages fuld returret

Kurven er tom

Du kan vinde gavekort på 500 kr.

Vi trækker en vinder 1. uge i hver kvartal. Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev - som udsendes ca. 1 gang om ugen med gode tilbud samt tips & triks.
Tak - du er nu tilmeldt