✔ Fast lav fragt 39 kr. ✔ Fri fragt ved køb over 599 kr. ✔ Hurtig levering 1-3 dage ✔ 14 dages fuld returret Kundeservice: Tlf. 52231563

Finesse Bridles

Finesse Bridles er optimering af en trense til din hest! Disse trenser er udviklet igennem velovervejet teknologi og undersøgelser med øje for hestens velfærd og give hestene de bedste forudsætninger for at bevæge sig frit og optimalt under ridning. Finesse Bridles er designet med et helt unikt nakkestykke, som er udviklet til at fordele og mindske trykninger i nakken på din hest. Dette giver din hest større blodgennemstrømning i nakken og videre ned til resten af kroppen. Hver detalje tæller hos Finesse Bridles og ikke nok med trensen er komfortabel for din hest, så er trenserne i flot design samt produceret i den lækreste og blødeste læderkvalitet!

Teknikken bag Finesse Bridles

Trenser fra Finesse Bridles er designet med et unikt nakkestykke, som er udviklet til at fordele og mindske trykninger i nakken på din hest. Der er mange undersøgelser bag udviklingen af Finesse Bridles og hver detalje er tænkt ind i trensen, så ikke nok med det er komfortabelt for din hest, så er det også smart og nemt til hverdagsbrug, da du nemt kan udskifte næsebåndet til et andet, regulere størrelse m.m.  

Dyrlægestudier af Finesse Bridles

For at underbygge Finesse Bridles effekt, så er der lavet et studie foretaget af Dr. Adrian Harrison og de to dyrlægestuderende Emilie Gertz og Katie Gebara. Der blev testet og foretaget målinger på 12 islandske heste, hvor der blev fokuseret på to muskelgrupper, Splenius og Brachiocephalicus. Begge af disse muskelgrupper indgår i de myofasielle linjer, som går over hele hestens krop, og har kæmpe indflydelse på hestens bevægelse fra nakke til resten af hestens krop og herefter videre ned til bagbenene. Disse undersøgelser var lavet med den intention om, at vise hvor frit hesten bevæger sig ved brug af en trense fra Finesse Bridles fremfor en almindelig trense.

Studiet viste, at hestene som brugte trenser eller kandarer fra Finesse Bridles havde en meget bedre bevægelighed gennem hele kroppen. Hestene fik pain strikes i en mindre grad med Finesse trensen. Pain strikes betyder at hestene ikke får mælkesyre i musklerne i samme grad dvs. overbelastning af musklerne. Det høje og bløde nakkestykke i trensen fra Finesse giver god blodgennemstrømning i nakken, så blodet kan passere uden problemer, hvilket i højere grad giver hesten meget bedre bevægelighed og frihed gennem hele kroppen.

Testrytter Cathrine Dufour

Finesse trenserne er udviklet i tæt samarbejde med top dressurrytter og OL-deltager, Cathrine Dufour. To år forinden Finesse Bridles kom på markedet, har Cathrine Dufour afprøvet flere forskellige trenser fra Finesse Bridles på flere af hendes heste. Hun har også hjulpet med at tilføje flere detaljer på trenserne. Cathrine Dufour fortæller følgende: ”Trensen skal sidde rigtig og det er meget vigtigt for mig, at det er komfortabelt for vores heste uden nogen undtagelse. Det er derfor jeg har været med til at udvikle designet af Finessebridles og bruger dem på alle mine heste." Cathrine har sammen med sin top grandprix-hest, Bohemian, deltaget i et studie foretaget af Professor, Adrian Harrison. Dette studie viste en betydelig forbedring af Bohemians balance og bedre bevægelighed, når han har hovedtøj fra Finesse Bridles på.

Får din hest kramper i øret eller er den sensitiv? 

Så er Finesse Bridles måske den perfekte løsning til netop din hest? Hvis din hest har problemer i nakkeregionen, spændinger i overlinjen eller fremstår sensitiv, så er trenserne fra Finesse et rigtigt godt bud, som kan skabe mere balance og sikkerhed i din hest.

Én af vore egne testryttere har redet med Finesse Bridles igennem 6 måneder nu, og er meget imponeret over effekten på sin hest. Hun har før oplevet at hendes hest har fået ”kramper i ørerne” og været irritabel omkring ørerne, men efter køb og brug af Finesse Bridles har hun ikke denne udfodring mere, og anbefaler alle hesteejere til at tage et kig nærmere på denne trense og dets unikke effekt til hestens velfærd.

 

Hvad er materialet på en Finesse Bridle? 

Trensens nakkestykke er udviklet på baggrund af mange undersøgelse af ingeniører og eksperter inden for hospitalsindustrien. Igennem hele design- og udviklingsprocessen har målet være at skabe størst mulig komfort hos hesten uden at gå på kompromis med kvalitet.

Disse eksperter indenfor hospitalsbranchen har udviklet hospitals madrasser til sengeliggende patienter, for at forebygge liggesår. Med den erfaring i ryggen om hvad de kunne gøre for hospitalspatienter, har de taget den viden med sig i udvikling af nakkestykket og brugt denne teknik i trensens nakkestykke. Det er ikke memory-skum, som er bliver brugt, men derimod et unikt fibermateriale, som ikke nedsætter blodgennemstrømningen. Traditionelle trenser kan let komme til at stramme omkring hesten, da du knap nok kan få en finger under nakkestykket  – hvor i mod med Finesse trenserne er det ikke noget problem med det bløde og høje nakkestykke.

Udover nakkestykket er produkterne fra Finesse Bridles lavet i det lækreste og holdbare materiale. For at passe godt på planeten er læderet hos Finesse Bridles indfarvet vegetabilsk, som betyder at de er udvundet fra træbark og forskellige planteekstrakter for at gøre læderet så blødt og lækkert i kvaliteten. Gavningen af læderet er meget dybdegående og op til 80% af garvesyren bliver optaget i skindet, men mange vælger netop denne vegetabilske garvningstype fra, da det er dyrt og tager lang tid, 45 dage, for at færdiggøre gavningen af produkterne.

Fordele ved at vælge en trense fra Finesse Bridles er at ved deres valg af brug af vegetabilsk garvning, så passer de på planeten og giver bedre arbejdsvilkår til menneskerne som står bag læderet. Dog er ulempen, at vegetabilsk garvet læder ikke er lige så modstandsdygtigt over for fugt, sved, vand og sol – derfor er det ekstra vigtigt at vedligeholde og pleje din Finesse Bridles, så den kan holde hele livet!

Hvordan plejer jeg min Finesse Bridle?  

Finesse Bridles har valgt ikke at garve deres læder med tungmetallet krom – på trods af det er den mest brugte form for garvning. Op til 80% af alle læderfirmaer på verdensplan bruger denne form for garvning, da det er den billigste og hurtigste måde at gøre det på. Dette kaldes også kemisk garvning og læderet bliver behandlet med mange forskellige kemiske midler, som kan være skadelige for b.la. lever, lunger og nervesystemet. Selvom der ikke sidder meget tilbage i det færdige produkt, har Finesse Bridles valgt en anden garvnings metode, da de ikke ønsker at udsætte andre mennesker for denne risiko, når de behandler deres produkter. Når læderet er garvet med krom vil det være meget modstandsdygtigt overfor vand, sved, sol og fugt – som jo er det læderet kommer ud for når det bliver brugt til heste og i et stald miljø. Men Finesse Bridles har derimod valgt vegetabilsk garvning, og derfor har deres trenser brug for lidt ekstra læderpleje, men så står du derimod som køber af et mere bæredygtigt og lækkert produkt.

For at vedligeholde trensen i samme pæne stand, som da du købte den, er det vigtigst at tørre den over efter brug og rengøre samt pudse den i ny og næ med kvalitets plejeprodukter. Her hos Horsepartner har vi mange gode produkter til at pleje dit læder b.la. læderpleje fra brands som Leovet, Carr & Day & Martin og Parisol læderpleje

 

Trenser til hest, pony & islænder

Finesse Bridles fås i mange forskellige størrelser og modeller. Nedenfor forklares de forskellige trenser. Hovedtøj fra Finesse Bridles forhandles i brun eller sort, men fås også med flotte detaljer på pandebånd og næserem. Du kan få kandar eller kombineret med kombination af hvid og sort, eller sort med lak – virkeligt flot hvis du vil have det ekstra på din trense og få din hest til at stå endnu skarpere! Du kan også tilkøbe Finesse Bridles' pandebånd med sten, hvor du kan vælge det i forskellige farver. Uanset om du vælger at købe en kandar eller en standard trense fra Finesse, så er der gode indstillingsmuligheder for længde.

Finesse Bridles til din islænder

Finesse hovedtøjet passer også til din islænder! Der er ingen forskel fra om du rider pony, storhest eller islænder, kun hvilken størrelse du køber trensen i - så derfor er Finesse Bridles også perfekt til den islandske hest! Fun fact er undersøgelserne som underbygger Finesse Bridles effekt også er lavet på islandske heste. Vi anbefaler at du køber i en størrelse cob til din islænder.

Finesse Bridles kandar

Du kan købe en lækkert rundsyet kandar med klassisk og enkelt design i høj kvalitet. Finesse Bridles Kandarer er kendt for deres unikke nakkestykke som er ekstremt trykfordelende og giver optimal blodgennemstrømning og frihed. Næsebåndet på kandar er 5 cm på midten og bliver smallere i siderne, så der er mere plads til biddet.

Hvad er en kandar?

En kandar er et hovedtøj, som bliver brugt i de højere dressurklasser. Kandar består af to bid og bruges til at forfine signalerne mellem rytterens hånd og hestens mund. En kandar trense har to bidstykker til biddene – herunder et bridon bid og stangen. Næsebåndet på en kandar er engelsk næsebånd, som er det eneste som må benyttes, da andre næsebånd vil blokere virkningen af biddene og sidde i vejen.

Finesse Bridles hannoveransk

Der er lidt forskellige typer af hovedtøj at vælge mellem, når du køber fra Finesse Bridles b.la. kan du vælge en hannoveransk trense. Nakkestykket er det samme uanset hvilken trense du vælger, men om trensen hedder hannoveransk eller kombineret afhænger af næseremmen.

Hvad er en hannoveransk trense? 

Et hannoveransk trense er hvor næsebåndet sidder omkring mulen på hesten og remmen spændes ude omkring bidet. Denne næserem bruges når hesten går med et normalt trensebid, hvor der ikke er behov for at have et næsebånd, som sidder højere oppe på hestens hoved.

Finesse Bridles kombineret

Den unikke effekt og nakkestykke er altid den samme uanset hvilket trense fra Finesse du vælger! Dog er en kombineret trense lidt anderledes i næseremmen fra en kandar- og hannoveransk trense. Men afhængigt af hvad trenserne hedder er det næsebåndet som gør forskellen. 

Hvad er en kombineret trense?

En kombineret trense sidder lidt højere oppe og har en ekstra ram, som sidder fast på den øverste den af næsebåndet. Denne rem spændes rundt om mulen på hesten og spændes ude omkring bidet og skaber en ”skrå” form.

 

Finesse Bridles pandebånd & næsebånd

Standardpandebåndene som følger med alle trenserne, er med clincher (nitter) og pandebåndet er formet i en elegant bue nedad – ser virkeligt flot og elegant ud på hesten! Pandebåndet er designet med smarte og praktiske trykknapper, så det nemt kan tages af og skiftes eller hvis udstyret skal pudses og derfor skilles af.

Finesse bridles forhandler også særskilte pandebånd i forskellige varianter, hvor du så kan mixe og matche til hestens hovedtøj. De er simpelthen SÅ flotte – pandebåndene kan du finde lige her.

Næsebåndet er nemt at indstille i længden og har en blød skindforing, som former sig efter hestens hoved. Foringen over næseryggen er bredest på midten, og bliver smallere i siden, for så det tillader bedre plads til biddet.

 

Hvilken størrelse trense skal jeg vælge til min hest? 

Finesse Bridles hovedtøj kan snyde lidt i størrelsen når det kommer på hesten pga. nakkestykket. Men du skal vælge den størrelse til din hest, som den normalt går med pony, cob eller full.

Nakkestykket kan synes at se stort ud, men det har ikke været muligt at udvikles mindre nakkestykke uden at påvirke effekten om bedre blodgennemstrømning – dog synes nakkestykket meget mindre, når det først kommer på hesten.

 

Hestevelfærd 

Hestevelfærd er mange ting, men trenserne fra Finesse Bridles er med til at yde velfærd til din hest og give den bedste forudsætning for at din hest kan yde og præstere optimalt. Vi ønsker alle det bedste til vores heste og derfor er denne anatomisk korrekte trense med det unikke nakkestykke perfekt til alle typer af heste.

Her hos Horsepartner er vi glade for at præsentere et udvalg af forskellige produkter fra Finesse Bridles!

For flere spørgsmål eller vejledning er du altid meget velkommen til at kontakte os – enten via mail eller telefon.

✔ Fast lav fragt 39 kr.
✔ Fri fragt ved køb over 599 kr.
✔ Hurtig levering 1-3 dage
✔ 14 dages fuld returret

Kurven er tom