Lagt i kurven
5/5 stjerner ud af 4 kundeanmeldelser.
Håndhestegjorden monteres på 1. håndhest, hvorpå håndhest nr. 2 bindes fast. Dvs. at gjorden ikke er beregnet til brug på ens ridehest, men altså den første "håndhest".
Max. længde er 175cm
Min. længde er 150cm
En håndhestegjord bruges til at motionere 3 heste på en gang. Dvs. man rider på den første hest, har nr. 2 hest i trense eller grime som rytteren holder, hest nr 2 monteres med håndhestegjorden, hvortil hest nr. 3 monteres.
Igennem historien har det været meget brugt at ride med håndhest. Og ikke mindst blandt Islændere - denne metode er oprindelig fra den tid, hvor man skulle tilbagelægge mange km. og derfor havde brug for at kunne "skifte til en frisk hest" indimellem. Denne udfordring har vi ikke så meget i dag, men bruger ofte håndheste disciplinen til enten at kunne motionere flere heste ad gangen, eller til at træne ungheste i at komme "med i byen".
Før man begiver sig ud i at ride med håndhest, bør man træne sine heste i det. Både "førehesten" men så sandelig også håndhesten(e).
Det er en fordel at hestene kender hinanden på forhånd, der opnår man klart det bedste resultat ved. Dernæst er det vigtigt at førehesten er rutineret og til at stole på. Jo mere selvgående jo bedre, så har du som rytter mere overskud til at konsentrere dig om håndhesten(e).
Håndheste kan i grove træk deles op i "typer".
1. Den "fødte håndhest" - Det er typisk heste der ligger midterst i hirakiet og fra naturens side bare følger med. De er naturligvis de letteste og mest velegnet. Den finder sig i at gå med sit hoved oppe ved dit knæ og lader sig guide. Her er det som regel nok med at have håndhesten i grime.
2. Den "frembrusende håndhest" - Det er den der virkelig vil frem i verden. Den ser sig selv som førehest og vil gerne vise vejen og opleve verden. Her er det ofte en fordel at bruge en trense frem for en grime, da du dermed har bedre kontrol. Anvend evt et træktov som monteres i den ene bidring og trækkes ud igennem den næste, dermed kan du lettere kontrollere hesten.
3. Den "dovne" håndhest - Her står du over for den nok største udfordring. En hest som konstant sakker bagud, og ikke gider blive ført. Her kan det være nødvendigt med lidt jordarbejde inden du begiver dig ud i at bruge den som håndhest. Træn den i at blive ført, læg forsigtigt pres på den, og giv efter med masser af ros, når hesten tager et skridt fremad. Det kan også være en hjælp at have en hest bag "Den dovne håndhest", som kan ligge pres på, hermed vil håndhesten nemlig opleve en naturlig fremaddrivende konsekvens.
Rigtig god tur :-)
Kundeanmeldelser
"Ser ud til at være en god kvalitet, men jeg kommer først til at bruge den om et par måneder. "
"Fin plads selvom man har sadel på, god kvalitet i forhold til pris"